grb Urad predsednika Republike Slovenije > Tiskovno središče

Sprejem izvršnega direktorja Svetovnega programa za hrano

Ljubljana, 09/14/2006  |  sporočilo za javnost

Klikni za povečavoPredsednik Republike Slovenije dr. Janez Drnovšek je danes sprejel izvršnega direktorja Svetovnega programa za hrano (World Food Programme), Jamesa T. Morrisa. Izvršni direktor se je zahvalil za prispevek, ki ga Slovenija namenja Svetovnemu programu, pohvalil slovensko osebje in izrazil upanje za nadaljnje sodelovanje Slovenije med 90 državami donatorkami.

Sogovornika sta se strinjala, da je treba za odpravo lakote narediti več, saj kljub temu, da je na svetu dovolj hrane za vse, zaradi nje še vedno trpi 840 milijonov ljudi. Morris je izrazil prepričanje, da bi dodatnih nekaj milijard dolarjev skorajda odpravilo lakoto med otroki. Povedal je tudi, da je največji program Svetovnega programa v Sudanu, kjer imajo 2.200 uslužbencev, ki pomagajo lokalnemu prebivalstvu. Izrazil je veliko podporo naporom slovenskega predsednika za reševanje krize v Darfurju in pohvalil uspeh njegove akcije zbiranja pomoči za Darfur. Dejal je, da je Svetovni program za hrano pripravljen pomagati pri predsednikovih naporih za reševanje razmer in dolgoročno obnovo in stabilizacijo razmer v tem delu Sudana.

Predsednik republike dr. Drnovšek se je sogovorniku zahvalil za podporo in mu želel še veliko uspehov pri njegovem poslanstvu.