grb Urad predsednika Republike Slovenije > Tiskovno središče

Predsednik republike obiskal Bled

Bled, 05/11/2007  |  sporočilo za javnost

Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes obiskal Občino Bled, kjer se je sestal z županom Janezom Fajfarjem.

Slednji mu je predstavil težave, s katerimi se soočajo v enem najlepših slovenskih turističnih krajev, ki privlači izjemno število tujcev skozi vse leto. Med težavami velja posebej izpostaviti blejsko obvoznico, za katero si prizadevajo že nekaj let. Z njo bi namreč razbremenili zadušljiv promet, ki ga povzročata močan tovorni in osebni promet skozi središče Bleda.

Klikni za povečavoŽupan Fajfar je predsednika republike dr. Drnovška seznanil tudi z naravovarstvenimi projekti. Povedal je, da na Bledu gradijo na razvojnih načrtih, ki so usmerjeni k ohranjanju naravnih lepot in h krepitvi kakovostne turistične ponudbe. Izpostavil je, da k njim prihaja veliko turistov iz tujine, ki si na osnovi stika z njihovim okoljem, ustvarijo predstavo o celotni Sloveniji.

Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek jih je podprl posebej pri prizadevanjih, da bi čimprej našli ustrezno rešitev glede realizacije blejske obvoznice.