arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Z veslaško reprezentanco Slovenije (Ljubljana, 06.09.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Delovno kosilo s člani Slovenske škofovske konference

Ljubljana, 03/20/2006  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek se je danes sestal s predsednikom Slovenske škofovske konference dr. Francem Krambergerjem, z ljubljanskim nadškofom in metropolitom mag. Alojzem Uranom in z drugimi člani na delovnem kosilu v vili Podrožnik. Zbrani so se pogovarjali o humanitarnih aktivnostih v naši državi in svetu s poudarkom na uspešnosti nevladnih organizacij (Slovenska Karitas, Rdeči Križ Slovenije, UNICEF, Ustanova Skupaj) pri zbiranju sredstev za akcijo Svet za Darfur. Izpostavili so pomembnost pomoči potrebnim, dvigovanje zavesti za posluh tistih, ki potrebujejo našo pomoč, vzgajanje za vrednote, s čimer bomo postali bolj občutljivi za ljudi, ki so se znašli v različnih stiskah.

Klikni za povečavoRavno tako so se dotaknili pomembnosti kulturne in zgodovinske cerkvene dediščine, ki jo v sodelovanju s cerkvijo pomaga ohranjati tudi država. Beseda je tekla tudi o pomembnosti kmetijstva, kar je predsednik republike poudaril že na sobotnem srečanju s članicami Zveze kmetic Slovenije.


Klikni za povečavoOb zaključku se je nadškof mag. Uran zahvalil predsedniku republike dr. Drnovšku za povabilo na delovno kosilo in mu zaželel vse najboljše pri doseganju ciljev v zvezi s humanitarno akcijo Svet za Darfur. Dr. Drnovšek se je vsem prisotnim zahvalil za prijazno druženje in prijazne besede.


Klikni za povečavoDr. Drnovšek se je na delovnem kosilu sestal s predsednikom Slovenske škofovske konference dr. Francem Krambergerjem, z ljubljanskim nadškofom mag. Alojzem Uranom, koprskim škofom mag. Metodom Pirihom, pomožnima škofoma Andrejem Glavanom in dr. Antonom Jamnikom ter tajnikom dr. Andrejem Sajetom.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani