arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
S finsko predsednico Halonen (Ljubljana, 11.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik republike obiskal Otroški bazar

Ljubljana, 09/14/2006  |  sporočilo za javnost, izjava


Predsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes obiskal Otroški bazar na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Klikni za povečavoV spremstvu direktorice Slovenske filantropije in vodje projekta Sadeži družbe Tereze Novak ter vodje projekta Otroški bazar Tihomira Kovačiča se je sprehodil skozi otroški bazar. Predsednik republike dr. Janez Drnovšek se je posebej ustavil pri stojnici Slovenske filantropije, kjer predstavljajo svoje projekte, med njimi tudi projekt Sadeži družbe, katerega pobudnik je prav predsednik. Namen projekta Sadeži družbe je spodbujanje prostovoljnega dela in medgeneracijskega sodelovanja. Zato ni naključje, da so predsednika republike posebej pozdravili predstavniki Društva upokojencev iz Grosupljega in učenca OŠ Brinje prav tako iz Grosupljega, ki so skupaj speljali uspešen projekt, ko so učenci svoje babice in dedke spoznavali z uporabo osebnega računalnika. Učenci so zato predsedniku republike dr. Janezu Drnovšku pokazali priznanja, ki so jih sami oblikovali in jih ob koncu tečaja podelili svojim učencem.

Klikni za povečavoOb zaključku obiska je predsednik republike dr. Janez Drnovšek Sadeže družbe tudi ocenil: "Sadeži izgledajo zelo vabljivi. Mislim, da je to odličen projekt in prav lepo je videti, kako se lahko povežejo mladi s starejšimi. Danes smo srečali nekaj učencev in starejših, ki so jih mladi učili na primer računalništva. To je že en takšen primer. Pa veliko drugih oblik se bo še našlo. Starejši lahko nudijo mladim veliko, mladi pa lahko pomagajo starejšim. In nasploh je cel Otroški bazar zelo prijeten, zelo živahen in prepričan sem, da se bo prijel, da se bo obdržal tudi vnaprej."

Klikni za povečavoOtroški bazar, ki se je odprl danes in bo trajal do sobote, je namenjena predvsem otrokom in njihovim staršem.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani