arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Na  60. zasedanju Generalne skupščine OZN (New York, 15.09.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Srečanje z indijskim duhovnim vodjem

Ljubljana, 07/08/2006  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek se je danes srečal z indijskim duhovnim vodjem Šrilo Bhaktivedantom Sadhujem Maharadžem, ki je prišel v Slovenijo na povabilo društva Gokul. Ob srečanju sta si slovenski predsednik in indijski duhovni vodja v znak spoštovanja izmenjala venca cvetja.

Šrila Bhaktivedanta Sadhu Maharadž, ki je trenutno na svoji svetovni turneji, izhaja iz kraljevske družine zvezne države Bihar v Indiji. Obiskoval je najboljše šole in živel razkošno življenje. Kot otrok je redno obiskoval Munger Radž Mandir tempelj v Vrindavanu, ki ga je zgradil njegov dedek, poslušal govore tamkajšnjih svetnikov, častilcev Radha Krišne. Ko je dopolnil 19 let, se je poročil, dokončal študij in da bi premagal dolgčas odprl lastno podjetje. Veliko je razmišljal o tem, kako zaslužiti čimveč denarja, kako ga porabiti in kako vse to uživati. Ko je videl spokojnost svojega dedka, pa se je vprašal, če obstaja celo boljši način življenja. Ti občutki so se vedno bolj stopnjevali. Maharadž je opustil razkošno življenje, življenje kralja in se popolnoma posvetil duhovnosti. Od takrat naprej je redni obiskovalec Južne in Severne Amerike, kot tudi Evrope.

Klikni za povečavoIndijski duhovni vodja je bil po lanskoletnem obisku v Sloveniji tokrat drugič. Slovenija mu je všeč in rekel je, da bo še prišel.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani