arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Jahalni center Starošinci (Starošinci, 07.09.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik obiskal Dom dr. Janka Benedika

Radovljica, 11/02/2006  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes obiskal dom starejših občanov dr. Janka Benedika v Radovljici, kjer stanuje 206 stanovalk in stanovalcev, starejših od 65 let. Ob prihodu sta predsednika republike sprejeli direktorica doma mag. Sonja Resman in socialna delavka Jelka Orel, prav tako so ga seveda pričakali stanovalke in stanovalci, domski pevski zbor je njegov obisk pozdravil s pesmimi Po Jezeru, Jaz pa pojdem na Gorenjsko, Luna sije in z drugimi.

"Dom se imenuje po znanem blejskem zdravniku in bo prihodnje leto praznoval 30. obletnico. Pokriva občine Bled, Bohinj in Radovljico. Ker nam primanjkuje kapacitet, razvijamo tudi storitve socialne oskrbe na domu in imamo okoli 95 uporabnikov," je povedala direktorica doma mag. Sonja Resman.

Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je vse zbrane lepo pozdravil. Povedal je, da tudi kot predsednik republike misli na njih in da država na njih ni pozabila. Zaželel jim je čim boljše bivanje in prijazen odnos do njih - ne samo od osebja, ampak tudi od sorodnikov in države. Nato se je predsednik republike sprehodil po avli doma, kjer se je prav z vsakim pozdravil in izmenjal nekaj besed.


Klikni za povečavoOb odhodu se je predsedniku republike dr. Drnovšku v imenu osebja in vseh stanovalk in stanovalcev za njegov obisk zahvalila predsednica sveta stanovalcev Draga Rabič. "Komaj smo čakali, da ste nas obiskali. V domu se lepo razumemo. Tukaj smo različnih narodnosti, z različnimi življenjskimi zgodbami... Tukaj nismo direktorji in sekretarji. Tukaj smo vsi stanovalci," je povedala in izrazila željo, da bi jih predsednik republike še obiskal.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani