arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Na proslavi 30-letnice Mariborske univerze (Maribor, 20.09.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik republike sprejel udeležence konference Ustvarjanje skupnosti zaupanja in razumevanja

Brdo pri Kranju, 07/26/2003  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavo Pod častnim pokroviteljstvom predsednika republike dr. Janeza Drnovška je danes na Gradu Brdo potekala konferenca z naslovom Ustvarjanje skupnosti zaupanja in razumevanja, ki jo je organiziral EastWest institu iz New Yorka

Pod častnim pokroviteljstvom predsednika republike Janeza Drnovška je danes na Gradu Brdo potekala konferenca z naslovom Ustvarjanje skupnosti zaupanja in razumevanja: multilateralne institucije in mednarodna varnost, ki jo je pripravil EastWest institut iz New Yorka. Predsednik republike je po končanih dopoldanskih razpravah sprejel nekatere visoke udeležence konference, Marttija Ahtisaarija, bivšega predsednika Finske in posebnega odposlanca OVSE, Jana Kubiša, generalnega sekretarja OVSE ter predsednika instituta EastWest, Johna Mroza. Konferenco, ki je posvečena vprašanju vloge multilateralnih institucij v mednarodni skupnosti, je s slovenske strani odprl zunanji minister Dimitrij Rupel in poudaril aktivno vlogo Slovenije v mednarodnih institucijah. Predsednik instituta gospod Mroz se je slovenskemu predsedniku zahvalil za pokroviteljstvo in podporo ter poudaril, da je bila razprava namenjena prihodnjim izzivom, s katerimi se multilateralne institucije v spreminjajočem se svetu soočajo. Ustvarjamo skupnost zaupanja in sodelovanja in za dosega tega cilja imajo organizacije, kot je OVSE, izreden pomen, saj temeljijo na skupnem delu in skupnem sodelovanju, je dejal gospod Ahtisaari.

Klikni za povečavo Sogovorniki so v razgovorih posebno pozornost namenili tudi poudarkom, ki jih bo v svojem predsedovanju OVSE-ja namenila Bolgarija ter izmenjavi mnenj med Bolgarijo in Slovenijo na predsedovanje obeh držav v letu 2004 in 2005. Slovensko predsedovanje OVSE-je v letu 2005, bo nedvomno eden večjih diplomatskih izzivov za našo državo, zato je konferenca pomembna tudi v luči naših priprav na predsedovanje.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani