arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Na  60. zasedanju Generalne skupščine OZN (New York, 15.09.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel ministrico za zunanje zadeve Kraljevine Španije Ano Palacio

Ljubljana, 09/01/2003  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavo Predsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel ministrico za zunanje zadeve Kraljevine Španije Ano Palacio, ki se v Sloveniji mudi na delovnem obisku. Sogovornika sta odnose med državama ocenila kot zelo dobre in poudarila, da sta državi tvorno sodelovali tudi pri Evropski konvenciji o prihodnosti Evrope. Španska ministrica je pohvalila aktivno vlogo Slovenije v procesu priprave Ustavne pogodbe. Dejala je, da so slovenske investicije v Španiji, ki je tradicionalno sicer bolj usmerjena na trge Latinske Amerike, pomembne za državo, zato se bo vlada še naprej zavzemala za spodbujanje sodelovanja. Slovenski predsednik je izrazil željo, da se gospodarsko sodelovanje med državama še okrepi in izrazil prepričanje, da bo priložnosti za povečan obseg blagovne menjave med državama po vstopu Slovenije v Evropsko unijo nedvomno veliko. Španija je bila vseskozi pomemben partner Sloveniji v času njenega vključevanja v Evropsko unijo in Nato in prepričan sem, da bosta državi uspeli kot članici obeh organizaciji, dvigniti sodelovanje še na višjo raven, je dejal slovenski predsednik.

Klikni za povečavo Španska ministrica je nato predstavila izkušnje njene države v Iraku in stališča glede vloge mednarodne skupnosti pri obnovi Iraka. Dejala je, da so aktivnosti njene države prvenstveno usmerjene v izboljšanje življenskih razmer tamkajšnjega prebivalstva.

Ob koncu je predsednika pohvalila za njegovo izvrstno obvladanje španskega jezika in ga pri tem obvestila o nameravanem odprtju čitalnice Aula Cervantes v Ljubljani. Gospa Palacio je nato še izrazila željo, da bi predsednik kmalu obiskal Španijo. Predsednik dr. Drnovšek je dejal, da ima v izjemno lepem spominu lanskoletni obisk španskega kraljevega para v Slovenije in je priložnosti, ko se lahko sreča s španskimi prijatelji, vedno vesel.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani