arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Portret (Zaplana, 11. februar 2006)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Obisk predsednika dr. Drnovška v Sežani

Ljubljana, 01/13/2006  |  sporočilo za javnost, izjava


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek se je danes mudil na obisku v Sežani, kjer se je udeležil 5. slovenskega kongresa prostovoljstva in se na Občini Sežana srečal z županom Miroslavom Kljunom. Župan in njegovi sodelavci so predsedniku dr. Drnovšku predstavili situacijo v občini in sodelovanje z obmejnimi občinami.

Po pogovoru je predsednik dr. Drnovšek v izjavi za javnost povedal (nelektoriran zapis):

Klikni za povečavo"Vidim, da občina Sežana dobro prosperira. Gospodarska situacija je dobra, med najboljšimi v državi. Zaposlenost je velika, torej malo je nezaposlenih. Govorili smo o sodelovanju z zamejstvom, ki je kar dobro, kot sem slišal. Občine in župani med seboj dobro komunicirajo in sodelujejo, vendar bi se dalo še kaj več narediti. Morda še bolj povezati Kras na obeh straneh meje in izkoristiti nekatere sinergijske učinke.

Odnosi s sosednjo državo so sicer dobri, čeprav vidimo, da sedanja vlada nekako ne posveča pozornosti slovenski manjšini v Italiji. O tem sem tudi sam opozoril predsednika Ciampija in upam, da se bo tudi ta odnos izboljšal, ker tudi to na koncu vpliva na to obmejno sodelovanje in nasploh na neko atmosfero, ki bi lahko bila boljša, kot je. Čeprav je na tem osebnem nivoju, kot vidim, velikokrat zelo dobra. Mislim, da so bile to glavne točke razgovora.

Župan, ki sicer ni samo župan, ampak je tudi predsednik Obrtne zbornice, me je seznanil tudi z njihovo problematiko. S tem, da se boji spremembe statusa Obrtne zbornice in to je priložnost, da tudi sam povem mnenje, da je škoda spreminjati institucije, ki so dobro uveljavljene in so se v praksi dobro izkazale. Očitno je, da naši obrtniki in mali podjetniki potrebujejo takšno skupno institucijo, da jih predstavlja, zastopa in zagotavlja informiranje, saj si sami tega ne morejo zagotoviti."

Predsednik dr. Drnovšek je poleg občine obiskal tudi Mladinski center Podlaga, kjer so mu direktor centra Božo Dragan in mladi predstavili dejavnosti centra.

Klikni za povečavoKlikni za povečavo
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani