arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Portret
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Slovenska podpora BiH na njeni poti v evro-atlantske integracije

Brioni - Hrvaška, 05/22/2004  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek se je danes v okviru konference o zaupanju na Brionih, popoldne sestal s predsedujočim predsedstva Bosne in Hercegovine Sulejmanom Tihićem.

Sogovornika sta se pogovarjala o razvoju bilateralnih odnosov po vstopu Slovenije v Evropsko unijo. Predsedujoči Tihić je izrazil pričakovanje, da bo Slovenija podpirala BIH na njeni poti v evro-atlantske integracije.

Klikni za povečavoPredsednik dr. Drnovšek je sogovorniku zagotovil polno podporo in izrazil zavezanost Slovenije k ohranjanju in razvijanju dobrih odnosov z BIH tudi po vstopu RS v EU. Poudaril je, da je razvoj BIH tudi v interesu Slovenije in da so slovenska podjetja že sedaj močno prisotna v gospodarstvu BIH. Predsedujoči Tihić je dejal, da so vlaganja slovenskih podjetij za njih zelo pomembna in poudaril tudi pomen dejstva, da je veliko število državljanov BIH zaposlenih v RS. V zvezi z dvostranskimi odnosi sta se dotaknila tudi vprašanja Ljubljanske banke in se strinjala, da je čas, ko bi morda lahko naredili korak naprej v smeri reševanja te problematike, ki še vedno obremenjuje odnose med državama.

Predsedujoči predsedstva BIH je slovenskega predsednika zaprosil za podporo, da bi bila BIH na istanbulskem vrhu Nata sprejeta v Partnerstvo za mir. Pri tem je predstavil velik napredek, ki ga je BIH dosegla pri reformi obrambnega sistema.

Predsednik dr. Drnovšek je dejal, da Slovenija BIH v celoti podpira v njenem prizadevanju in hkrati tudi izrazil pripravljenost, da Slovenija prenese BIH svoje izkušnje iz procesov pridruževanja EU in Nato.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani