arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Na proslavi 30-letnice Mariborske univerze (Maribor, 20.09.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik dr. Drnovšek sprejel poverilno pismo novega bolgarskega veleposlanika

Ljubljana, 10/22/2004  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik Republike Slovenije dr. Janez Drnovšek je danes sprejel poverilno pismo prvega rezidenčnega veleposlanika Republike Bolgarije v Sloveniji, Vladimira Atanasova.

Predsednik dr. Drnovšek je izrazil zadovoljstvo, da se je Bolgarija odločila za odprtje rezidenčnega veleposlaništva v Ljubljani in izrazil prepričanje, da bo to omogočilo nadaljnje poglabljanje že sedaj odličnih odnosov med državama. Dejal je, da z veseljem pričakuje uradni obisk predsednika Bolgarije Georgija Parvanova v naslednjem tednu. To bo priložnost za nadaljevanje zelo dobrega političnega dialoga, ki sta ga vzpostavili državi, tudi na najvišjih ravneh. Izrazil je interes za poglobitev gospodarskih odnosov, pa tudi za razvoj sodelovanja na drugih področjih. Bolgarski veleposlanik je ocenil slovensko-bolgarske odnose kot vzorne, ki da lahko veljajo za zgled, še posebej v regiji Jugovzhodne Evrope. Poudaril je, da med državama obstaja dobra osnova za razvoj sodelovanja, saj je podpisanih že cela vrsta dvostranskih sporazumov.

Klikni za povečavoOmenil je tudi dobro sodelovanje med državama na področju OVSE, predsedovanje kateremu bo Bolgarija predala Sloveniji na začetku naslednjega leta. Kot prednostne naloge svojega mandata je omenil razvoj gospodarskega sodelovanja, še posebej povečanje trgovinske menjave, ter sodelovanja v kulturi. Predsednik dr. Drnovšek je menil, da sta državi v svojih dvostranskih odnosih že marsikaj dosegli, da pa je njuno sodelovanje dobro tudi v okviru multilateralnih povezav. Pri tem je izrazil zadovoljstvo glede napredka Bolgarije v njenih pogajanjih za vstop v EU in dejal, da z veseljem pričakujemo čas, ko bo tudi Bolgarija polnopravna članica Evropske unije. Izrazil je prepričanje, da bosta tudi v EU državi dobro sodelovali. Novemu bolgarskemu veleposlaniku je zaželel veliko uspehov pri njegovem delu in prijetno bivanje v Sloveniji.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani