arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Predsednik dr. Janez Drnovšek je v starodavnem mestu Tiwanaku prisostvoval inavguraciji novega Bolivijskega predsednika Eva Moralesa Aime (Tiwanaku, bolivija, 21.01.2006
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik dr. Drnovšek izrazil sožalje ob smrti makedonskega predsednika Borisa Trajkovskega

Ljubljana, 02/26/2004  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes ob novici o smrti predsednika Republike Makedonije poslal sožalno brzojavko predsedniku makedonskega parlamenta. V sožalni brzojavki je zapisal:

"S tesnobo v srcu sem sprejel žalostno novico, da je danes v letalski tragediji preminul makedonski predsednik Boris Trajkovski z najožjimi sodelavci in člani posadke.

Bolečina ob tragediji je toliko večja, ker sva bila s pokojnim predsednikom iskrena prijatelja. V globokem spominu mi ostajajo najina skupna prizadevanja, ki so bila ves čas usmerjena v krepitev sodelovanja med državama in v iskanje poti, da bi Makedonija v najkrajšem času postala enakopravna članica Evropske unije. S predsednikom Trajkovskim sva se redno srečevala in izmenjevala poglede. Skupno sva načrtovala, da bi v bližnji prihodnosti prišel na uradni obisk v Slovenijo. Žal nama je tragična usoda to preprečila.

Makedonija in celotna mednarodna skupnost je s predsednikom Borisom Trajkovskim izgubila velikega politika, svetovljana, demokrata, borca za mir, napredek in sožitje med narodi. Boris Trajkovski je vodil Makedonijo v težkih krznih trenutkih in jo usmerjal na poti zgodovinskega približevanja evropskim in evroatlanstkim integracijam. Vse svoje napore je usmeril v dialog med narodi in med civilizacijami. Vseskozi je ohranil zaupanje v ljudi, demokracijo in mir. Kot tak bo ostali v spominu vseh, ki smo se imeli z njim priložnost srečati in sodelovati.

Prosim vas, da v mojem imenu in imenu prebivalcev Slovenije prenesete družini tragično preminulega predsednika Borisa Trajkovskega in družinam ostalih ponesrečenih, državljanom Makedonije in najvišjim državnim organom iskreno in globoko sožalje."
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani