arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Na  60. zasedanju Generalne skupščine OZN (New York, 15.09.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Visoki predstavniki Slovenske vojske so predsedniku dr. Drnovšku predstavili cilje in potek vaje "SKOK 2004"

Ljubljana, 10/28/2004  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes v prostorih urada predsednika, sprejel načelnika Generalštaba Slovenske vojske (GŠSV) generalmajorja Ladislava Lipiča, poveljnika poveljstva sil Slovenske vojske, brigadirja Bojana Šuligoja in poveljnika 1. brigade Slovenske vojske, polkovnika Branimira Furlana, ki so predsedniku in vrhovnemu poveljniku Slovenske vojske predstavili cilje in potek taktične vaje "Skok - 04", ki se bo zaključila jutri.

Klikni za povečavoNačelnik GŠSV generalmajor Lipič je uvodoma poudaril, da je bila taktična vaja "Skok - 04" najzahtevnejša vojaška vaja enot Slovenske vojske do sedaj. V njej so namreč sodelovali pripadniki vseh rodov in služb Slovenske vojske, je dejal načelnik in izvedbo vaje ocenil kot zelo uspešno. Poveljnik vaje, polkovnik Branimir Furlan, je v nadaljevanju predsedniku predstavil cilj in scenarij vaje, naloge enot Slovenske vojske, potek in posebnosti vaje. Dejal je, da so na vaji preverili usposobljenost in učinkovitost enot, sposobnost za vodenje združenih sestavov, usposobljenosti za bojevanje in bojno podporo ter oblikovanje ukrepov za izboljšanje usposabljanja. Poveljnik vaje Furlan je v svoji predstavitvi izpostavil tudi novosti, ki so jih preverili na sami vaji in izkušnje, ki so jih v Slovenski vojski pridobili s samo vajo.

Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je po predstavitvi izpostavil pomen takšne vaje za preizkus usposobljenosti Slovenske vojske. Kot pozitivno je ocenil tudi prvo analizo poteka same vaje, ki temelji na potrebni kritičnosti in bo ustrezna osnova za oblikovanje ukrepov za izboljšanje usposabljanja enot. Predsednik je dejal, da je tako obsežna vaja pomemben pokazatelj tudi za prihodnjo usmeritev usposabljanja enot Slovenske vojske za doseganje čim večje učinkovitosti in pripravljenosti Slovenske vojske ter njeno čim boljšo povezljivost z Natom.

Predsednik in vrhovni poveljnik dr. Janez Drnovšek je ob koncu izrazil obžalovanje, da se zaradi uradnega obiska bolgarskega predsednika sam ni mogel udeležiti včerajšnje vaje na Počku. Ob tem je izrazil upanje, da bo koordinacija aktivnosti v prihodnje bolj učinkovita, da si bo tudi vrhovni poveljnik vajo lahko ogledal na samem vadbišču.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani