arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Predsednik dr. Janez Drnovšek je v starodavnem mestu Tiwanaku prisostvoval inavguraciji novega Bolivijskega predsednika Eva Moralesa Aime (Tiwanaku, bolivija, 21.01.2006
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Srečanje predsednika dr. Drnovška z nemškim predsednikom dr. Rauom

Berlin, 01/09/2004  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek se danes in jutri mudi v Berlinu, kjer se udeležuje uglednega Bertelsmann Foruma, ki se ga poleg slovenskega predsednika udeležujejo številni svetovni politiki, gospodarstveniki in intelektualci. Forum v sodelovanju z Ministrstvom za zunanje zadeve Zvezne republike Nemčije že deseto leto organizira Bertelsmannova fundacija. Slovenski predsednik bo jutri nastopil v okviru razprave o novem globalnem redu.


Klikni za povečavoDopoldne se je dr. Drnovšek srečal z nemškim predsednikom dr. Johannom Rauom in se ob začetku srečanja vpisal v knjigo gostov v rezidenci nemškega predsednika. Predsednika sta uvodoma poudarila pomen izjemno dobrih in razvejanih dvostranskih odnosov med državama in izrazila prepričanje, da se bo tvorno in vsestransko sodelovanje nadaljevalo tudi v okviru EU. Ob tem je predsednik Rau predsedniku Drnovšku čestital za izjemno pripravljenost naše države, ki kot najbolje ocenjena država vstopa v EU. V nadaljevanju sta predsednika izmenjala stališča glede sprejemanja evropske ustavne pogodbe in možnosti za preboj v naslednjem obdobju. Strinjala sta se, da tako imenovana Evropa dveh hitrosti ne more biti dobra rešitev. Dotaknila sta se tudi vprašanja transatlantskih odnosov ter nekaj časa namenila tudi evropski kmetijski politiki. Po prepričanju slovenskega predsednika bo tej tematiki v prihodnje potrebno nameniti več pozornosti in jo reševati na način, ki bo težil k bolj uravnoteženemu razvoju vsega sveta.

Klikni za povečavoPopoldne se bo predsednik Drnovšek predvidoma srečal še s predsedujočim EU, irskim premierom Berthiem Ahernom, jutri dopoldne pa se bo na tako imenovanem spoznavnem srečanju sestal tudi s predsednikom hrvaške vlade Ivom Sanaderjem.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani