arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Z mladimi na otvoritvi nove knjižnice v Domžalah (Domžale, 07.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik dr. Drnovšek sprejel luksemburško ministrico za zunanje zadeve

Ljubljana, 03/13/2003  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel podpredsednico vlade in ministrico za zunanje zadeve Velikega vojvodstva Luksemburga gospo Lydio Polfer, ki se na povabilo ministra za zunanje zadeve RS dr. Dimitrija Rupla mudi na uradnem obisku v Sloveniji.

Predsednik dr. Drnovšek in ministrica Polferjeva sta se strinjala, da bo vključitev Slovenije v EU in zvezo NATO še poglobila že tako dobre odnose med državama. Visoka gostja je ob tem izrazila vso podporo Luksemburga pri vključevanju naše države v omenjeni integraciji. "Veseli bomo, če bodo prijateljske države kot je Slovenija, skupaj z nami v Evropski uniji in Natu, " je dejala ministrica Polferjeva.

Sogovornika sta tudi obsodila umor srbskega premiera Zorana Đinđića in izrazila upanje, da se bodo dekmokratične reforme v Srbiji nadaljevale v smeri, ki jo je nastavil pokojni premier.

Predsednik dr. Drnovšek in ministrica Polferjeva sta izmenjala poglede na aktualno mednarodno situacijo, ki je nastala ob reševanju iraške krize in poudarila nujnost razorožitve Iraka ter izrazila prepričanje, da je VS OZN najustreznejši forum za reševanje tega problema. Ob tem je predsednik republike poudaril, da je vzpostavljanje poenotenih stališč med najpomembnejšimi akterji v interesu cele mednarodne skupnosti.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani