arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Z mladimi na otvoritvi nove knjižnice v Domžalah (Domžale, 07.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Pogovor predsednika dr. Janeza Drnovška s predsednikom Začasne evropske skupščine za obrambo in varnost, Janom Dirkom Blaauwom

Ljubljana, 02/19/2003  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel predsednika Začasne evropske skupščine za obrambo in varnost, kakor se sedaj imenuje bivša Skupščina Zahodnoevropske unije, Jana Dirka Blaauwa. Sogovornika sta največ pozornosti namenila aktualnim vprašanjem reševanja iraške krize in v tej zvezi tudi oblikovanju skupne varnostne in obrambne politike Evropske unije. Predsednik republike dr. Drnovšek je poudaril zadovoljstvo z doseženim soglasjem Evropske unije in pristopnic ter kandidatk glede reševanja iraške krize. Blaauw pa je izpostavil pomen evropske konvencije, znotraj katere se oblikuje tudi skupna evropska zunanja in varnostna politika. Sogovornika sta se strinjala, da je dogajanje v zvezi z oblikovanjem stališč evropskih držav do iraške krize izpostavilo pomen oblikovanja skupne evropske varnostne in obrambne politike.

Predsednik dr. Drnovšek je med pogovorom opozoril na regijo Jugovzhodne Evrope, v kateri nekateri osnovni problemi, kot so vprašanja medetničnih odnosov, delovanja institucij in gospodarskega razvoja, še niso zadovoljiva rešena. Zato je poudaril, da je prisotnost mednarodne skupnosti nujno potrebna za njeno dolgoročno konsolidacijo. Sogovornika sta se strinjala, da osredotočenost na reševanje iraške krize ne bi smela privesti do zapostavljanja regije, ki za svojo dolgoročno stabilizacijo in razvoj nujno potrebuje mednarodne vire in podporo.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani