arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Na  60. zasedanju Generalne skupščine OZN (New York, 15.09.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Direktor Molliera pri predsedniku republike

Ljubljana, 05/08/2006  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel direktorja celjskega podjetja Mollier Romana Šumaka v zvezi s petkovim predsednikovim pozivom, da naj odstopi od zahtevka za revizijo glede nakupa operacijskih miz s ciljem, da bi izboljšali pogoje dela na Onkološkem inštitutu.

Šumak je pojasnil, da je bil v podobnem položaju že decembra 2004. Takrat je kot najugodnejši ponudnik prav zaradi stiske Onkološkega inštituta na poziv ministra Bručana že odstopil od pritožbe. Ta položaj se sedaj ponavlja. Mollierova ponudba je za okoli 200 milijonov tolarjev ugodnejša od izbrane ponudbe, kljub temu, da po Šumakovih besedah izpolnjuje najmanj vse tehnične in druge standarde v primerjavi z izbrano. Iz tega razloga se mu zdi nekorektno, da se pritisk skoncentrira nanj. Šumak je predsednika republike opozoril še na vrsto nepravilnosti v dosedanjih postopkih razpisov za medicinsko opremo in je prepričan, da razpisi in izbori favorizirajo ene in iste ponudnike. Prav tako je prepričan, da krivde za zamudo pri nakupu operacijskih miz ni mogoče pripisati njemu.

Dr. Janez Drnovšek bo glede na pogovor s Šumakom pozval ustrezne institucije, da proučijo njegove navedbe. Čas je, da se stalno zavlačevanje in zapleti končajo. V zvezi s sedanjim položajem Onkološkega inštituta, ko bi bilo treba resnično čim hitreje zagotoviti vse pogoje za preselitev v nove prostore, pa je predsednik republike ugotovil, da ima ministrstvo za zdravje še eno, do zdaj neizkoriščeno, možnost. To je, da na Državno revizijsko komisijo vloži zahtevek za izdajo sklepa o nezadržanju postopka oddaje predmetnega javnega naročila, kot je to ministrstvo za zdravje v dosedanjih razpisih že večkrat storilo. V primeru ugodne rešitve bi to pomenilo, da se pogodba za nabavo operacijskih miz, ne glede na to, da revizijski postopek še teče, lahko takoj podpiše. Tako bi Onkološki inštitut najhitreje ulovil možne roke za selitev v nove prostore.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani