arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Na proslavi 30-letnice Mariborske univerze (Maribor, 20.09.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik republike podelil dvanajst odlikovanj

Ljubljana, 12/21/2004  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes na posebni slovesnosti podelil odlikovanja dvanajstim odlikovancem. Z Zlatim redom za zasluge je odlikoval Janeza Marenčiča za življenjsko delo na področju fotografije in prispevek k slovenski kulturi in njenem mednarodnem ugledu. Red za zasluge so prejeli: dr. Ivan Tomažič za človekoljubna dejanja v dobro pomoči potrebnim, posebej pri delu visokošolskega doma Korotan na Dunaju, prof. dr. Livijo Jakomin za organizacijsko, pedagoško in znanstveno delo ter prispevek k razvoju visokega šolstva, Janko Pislak za dolgoletno delo in zasluge na področju slovenskega čebelarstva ter njegovo mednarodno uveljavljanje in prepoznavanje, Bela Bukvič za naravovarstveno delovanje in zasluge v slovenskem vodarstvu, Bruno Korelič za zasluge in prispevek k razvoju in uveljavljanju slovenskega pomorskega gospodarstva, Marko Kosin na diplomatskem mednarodnem področju za dolgoletno delo in prispevek k razvoju slovenske diplomacije ter Slovenskega društva za mednarodne odnose in Milan Pavliha za pomembno delovanje in prispevek k številnim družbenim dejavnostim, posebej pri delu v socialnem varstvu in Socialni zbornici Slovenije.

Klikni za povečavoMedaljo za zasluge sta prejela Vlado Pušnik za zaslužno delovanje v slovenskem čebelarstvu, posebej za zasluge pri gradnji in delovanju Čebelarskega centra Slovenije na Brdu pri Lukovici in Ivan Kukovec za zasluge pri pospeševanju obrti in organizaciji ter vodenju Območne obrtne zbornice Ormož. Medaljo za hrabrost pa sta prejela Adolf Drofenik in Matjaž Podvratnik za hrabrost in pomoč sodelavcem pri reševanju v rudarski nesreči v Premogovniku Velenje.


Predsednik dr. Drnovšek je odlikovancem čestital in jih nagovoril z naslednjimi besedami (nelektoriran zapis):
"V veliko veselje mi je, da lahko čestitam našim današnjim odlikovancem. Čestitam vam za pomembno delo, ki ste ga vložili vsak na svojem področju. Pri skupnem ustvarjanju naše države na posameznih področjih ste veliko storil in s svojimi prispevki močno izstopali, zato je prav, da se vam država na ustrezen način oddolži. Z odlikovanjem, s počastitvijo, s tem, da se pove, da je vaše delo opaženo in zelo cenjeno. Želim vam veliko prijetnih trenutkov in uspehov tudi v prihodnje. In ker se bližamo praznikom, dovolite, da vam zaželim tudi prijetne praznike in srečno ter zdravo leto 2005."

Predsedniku dr. Drnovšku se je v imenu vseh odlikovancev za visoka državna odlikovanja zahvalil Janez Marenčič, ki je ob tem poudaril, da si bodo prizadevali, da bodo tudi v prihodnje vredni svojih odlikovanj. Ob tej priložnosti je predsedniku izročil monografijo Fotografije, ki je izšla prav v teh dneh.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani