arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Častna četa (Ljubljana, oktober 2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik dr. Drnovšek odhaja na uradni obisk v Francijo

Ljubljana, 03/10/2004  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Janez Drnovšek se bo na povabilo francoskega predsednika Jacquesa Chiraca med 11. in 12. marcem, mudil na uradnem obisku v Republiki Franciji. Poleg gostitelja predsednika Chiraca, bodo slovenskega predsednika sprejeli še predsednik Senata Republike Francije Christian Poncelet, predsednik nacionalne skupščine Jean-Louis Debré in minister za zunanje zadeve Dominique de Villepin. Predsednik dr. Drnovšek pa se bo v času obiska predvidoma srečal tudi z generalnim sekretarjem Mednarodne organizacije za frankofonijo Abdouom Dioufom ter predsednikom Notre Europe, gospodom Jacquesom Delorjem. V slovenski delegaciji bosta tudi ministra za zunanje in evropske zadeve, dr. Dimitrij Rupel in dr. Janez Potočnik.

Slovenija in Francija gojita tradicionalno dobre odnose in sta vzpostavili sodelovanje na številnih področjih. Francija za našo državo tudi predstavlja enega pomembnejših gospodarskih partnerjev, saj je po uvozu blaga na tretjem mestu, po izvozu blaga pa na petem mestu.

Predvidene teme pogovorov med slovensko in francosko stranjo so namenjene oceni nadaljnjega razvoja Evropske unije in sprejemanja njene ustavne pogodbe, izmenjavi mnenj glede nove finančne perspektive EU, evropski varnostni perspektivi, evropski perspektivi držav JV Evrope, konceptu "širše Evrope" ter nekaterim drugim aktualnim temam.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani