arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Na prireditvi Študentska arena (Ljubljana, 18.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik republike dr. Drnovšek sprejel poverilno pismo novega japonskega veleposlanika

Ljubljana, 10/13/2004  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik Republike Slovenije dr. Janez Drnovšek je danes sprejel poverilno pismo novega veleposlanika Japonske Itaruja Umezuja, ki bo Slovenijo diplomatsko pokrival z Dunaja.

Predsednik dr. Drnovšek je izrazil interes Slovenije za poglobitev sodelovanja med državama in dejal, da se z vstopom Slovenije v EU odpirajo nove možnosti za razvoj vsestranskih odnosov. Japonski veleposlanik je sogovornika obvestil o nameri Japonske, da v Ljubljani odpre svoje veleposlaništvo, predvidoma na začetku leta 2006. Predsednik dr. Drnovšek je izrazil zadovoljstvo nad odločitvijo za odprtje stalnega diplomatskega predstavništva in dejal, da takšna poteza pomeni pomembno vzpodbudo za razvoj sodelovanja med državama.

Klikni za povečavoVeleposlanik Umezu je predstavil interes Japonske za pomoč pri stabilizaciji Jugovzhodne Evrope in izrazil pripravljenost za sodelovanje s Slovenijo v okviru mednarodnih naporov za utrjevanje miru in trajnostni razvoj na tem območju. V nadaljevanju je slovenski predsednik predstavil priprave Slovenije na predsedovanje Organizaciji za varnost in sodelovanje v Evropi v naslednjem letu, japonski sogovornik pa je izrazil polno pripravljenost Japonske, da kot partnerica OVSE tudi v okviru te organizacije sodeluje s Slovenijo.

Veleposlanik je slovenskemu predsedniku prenesel pozdrave japonskega cesarja Akihita in njegove želje za nadaljnje poglabljanje odnosov med državama. Predsednik dr. Drnovšek je veleposlanika zaprosil, da cesarju posreduje njegove pozdrave in najboljše želje, ter mu zaželel uspešno delo.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani