arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Nanos, april 2006 - dr. Janez Drnovšek na državni proslavi ob dnevu upora proti okupatorju (FA BOBO)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Še čestitke tujih državnikov ob Dnevu državnosti

Ljubljana, 07/02/2004  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Janez Drnovšek v teh dneh še naprej prejema čestitke tujih državnikov ob Dnevu državnosti.

"Srečen sem, da vidim Slovenijo, ki s Francijo povezujejo tesne zgodovinske vezi, na mestu, ki ji v Evropski uniji pripada. Bodite prepričani v odločnost Francije, da bo za zagotovitev uspešnosti širitve vaši državi stala ob strani", je v imenu francoskega naroda in v svojem imenu v čestitki med drugim zapisal francoski predsednik Jacques Chirac.

Ruski predsednik Vladimir Putin je v svoji čestitki izrazil prepričanje, da "sodelovanje, ki se aktivno razvija med Rusijo in Slovenijo, popolnoma odgovarja interesom obeh držav in narodov, krepitvi in varnosti v Evropi."

"Trenutni položaj razvoja odnosov med Kitajsko in Slovenijo je dober, meddržavna sodelovanja na vseh področjih se nepretrgano povečujejo. Prepričan sem, da bodo z dvostranskim skupnim trudom in na podlagi enakosti in vzajemnih koristi odnosi med Kitajsko in Slovenijo imeli široke razvojne perspektive. Vaši državi želim blaginjo in vašemu narodu veliko sreče", je v svoji čestitki zapisal kitajski predsednik Hu Jintao.

Čestitke so poslali še papež Janez Pavel II., nizozemska kraljica Beatrix, norveški kralj Harald, španski kralj Juan Carlos, kanadska generalna guvernerka Adrienne Clarkson, mehiški predsednik Vicente Fox Quesada, hrvaški predsednik Stjepan Mesić, tunizijski predsednik Zine El Abidine Ben Ali, čilski predsednik Ricardo Lagos Escobar, iranski predsednik Seyed Mohammad Khatami, ukrajinski predsednik Leonid Kučma, predsednik Egipta Mohamed Hosny Mubarak, grški predsednik Constantinos Stefanopoulos, predsedujoči predsedstvu BIH Sulejman Tihić, poljski predsednik Aleksander Kwasniewski. turški predsednik Ahmet Necdet Sezer, madžarski predsednik Ferenc Madl, maroški kralj Mohammed VI, bolgarski predsednik Georgi Parvanov in makedonski predsednik Branko Crvenkovski.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani