arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Z baletniki SNG Maribor (Maribor, 13.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Srečanje z družino Strojan in krajani v Ambrusu

Ambrus, 12/23/2006  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavo
Predsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes obiskal družino Strojan, ki se nahaja v Ambrusu. Ker se kljub včerajšnjemu predlogu, da se vrnejo v postojnski nastanitveni center, ne želijo vrniti, se je dr. Janez Drnovšek odločil, da jim zato, da bi bilo topleje predvsem otrokom, ki so tam, vsaj v času božičnih in novoletnih praznikov omogoči bivanje v bivalnih zabojnikih.

Klikni za povečavoKrajani Ambrusa so dovoz teh zabojnikov blokirali. Predsednik republike dr. Janez Drnovšek jim je želel dopovedati, da želi pomagati otrokom, preprečiti, da bi zmrznili, zboleli na mrazu. Krajane je skušal vzpodbuditi, da bi skupaj našli rešitev za nastalo situacijo. Vendar so vztrajali na svojem. Da ne bodo dovolili, da se dostavijo bivalni zabojniki. Predsednika republike so prosili, da Strojanove ponovno poskuša prepričati, da se vrnejo v nastanitveni center v Postojni. Na to je predsednik republike dr. Janez Drnovšek povedal:"Nisem zato tukaj, da bi na silo reševali nastali položaj. Povedal sem vam in tudi javno objavil, da sem gospo Jelko včeraj skušal prepričati, da gredo v Postojno. Ni mi uspelo. Zato smo rekli, da jim bomo pomagali, da čez praznike ne bodo zmrznili. Tudi meni se zdi, da bi bilo najbolje, da se preselijo v Postojno. Zato jo lahko ponovno poskusim prepričati, da naj se vrnejo v Postojno, kar je bil namen že od začetka. Gospa Jelka je bila včeraj absolutno proti. Ampak, če ne bodo odšli, bi vas pa prosil, da jim čez praznike pomagate, predvsem otrokom, ker ti res niso ničesar krivi. Torej, če ne želite, ne bomo vztrajali z zabojniki. Le pomagajte jim prosim na povsem človeški osnovi - kot ljudje ljudem."

Klikni za povečavoPredsednik republike se je nato vrnil k Strojanovim, ki so ponovno zavrnili možnost vrnitve v postojnski nastanitveni center. V nadaljevanju jih je pozval, da naj sprejmejo lokacijo, ki jim jo ponuja vlada.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani