arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Predsednik dr. Janez Drnovšek je v starodavnem mestu Tiwanaku prisostvoval inavguraciji novega Bolivijskega predsednika Eva Moralesa Aime (Tiwanaku, bolivija, 21.01.2006
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Čestitke tujih državnikov ob Dnevu državnosti

Ljubljana, 06/24/2004  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Janez Drnovšek v dneh pred Dnevom državnosti prejema čestitke tujih državnikov.

"Izredno in pohvale vredno je, da je Slovenija v manj kot trinajstih letih, od 25. junija 1991, uspela postati članica tako NATA kot tudi Evropske unije. Veselimo se, da bomo sodelovali kot transatlantski zavezniki pri pospeševanju stabilnosti na Balkanu in v Afganistanu ter v borbi proti terorizmu. Združene države cenijo Slovenijo kot prijateljico in kot NATO zaveznico. Želim vam in slovenskemu narodu veliko uspeha tudi v prihodnje", je v imenu ameriškega naroda predsedniku Slovenije in njenim državljanom ob trinajstletnici samostojnosti čestital ameriški predsednik George W. Bush.

"Še vedno nosim v spominu nedavni uradni obisk v Sloveniji, ki je pripomogel okrepiti že obstoječe odnose med državama. Obisk me je prepričal o obstoju prijateljskih vezi, ki povezujejo Slovenijo in Švico", je v svoji čestitki izrazil predsednik švicarske konfederacije Joseph Deiss.

"V tem letu se lahko državljani Slovenije s ponosom ozrejo na doseženo in z optimizmom gledajo v prihodnost. Tudi vaša zasluga je, da je vaša država pristopila k Evropski uniji in Severnoatlantski zvezi. Nemčija se veseli dobrega in zaupanja polnega sodelovanja s Slovenijo v EU in NATU", je v čestitki predsedniku Slovenije in slovenskemu narodu zapisal predsednik Zvezne republike Nemčije Johannes Rau.

"Naša generacija je prva, ki poseduje znanje, tehnologijo in vire, ki lahko premagajo revščino. Imamo podlago za to dejanje: Milenijsko deklaracijo. Prav tako imamo tudi institucije, kot so Združeni narodi, ki znatno prispevajo k temu. Zato ne razmišljajmo o tej dobi samo kot o obdobju groženj, temveč tudi kot obdobju, ki ponuja nove in zanimive priložnosti za dosego ciljev, po katerih smo dolgo hrepeneli. Vendar moramo preiti od besed k dejanjem in zbrati politično voljo in sredstva, ki so potrebna za to življenjsko pomembno prizadevanje. V tem duhu se veselim nadaljnjega skupnega dela s slovensko vlado in Slovenci", je v čestitki zapisal generalni sekretar Organizacije združenih narodov Kofi Anan.

Čestitke so poslali tudi švedski kralj Carl XVI Gustaf, angleška kraljica Elizabeta II, finska predsednica Tarja Halonen, predsednik Islamske republike Pakistan general Pervez Musharraf, predsednik Republike Gane John Agyekum Kufuor, azerbajdžanski predsednik Ilham Aliyev, kuvajtski princ Saad Alabdullah Alsalim Alsabah, jordanski kralj Abdullah II, bahrainski kralj H. B. I. Al-Khalifa in generalni direktor Organizacije za hrano in kmetijstvo pri Združenih narodih Jacques Diouf.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani