arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Jahalni center Starošinci (Starošinci, 07.09.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik Drnovšek sprejel poverilno pismo sudanskega veleposlanika

Ljubljana, 04/21/2004  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik Republike Slovenije dr. Janez Drnovšek je danes sprejel poverilno pismo izrednega in pooblaščenega veleposlanika Republike Sudan g. Yousifa Saeeda Mohammeda Ahmada.

Na srečanju po predaji akreditivov je sudanski veleposlanik predsedniku Drnovšku prenesel pozdrave sudanskega predsednika Omarja Hassana Ahmada al-Bashirja in povabilo na obisk v Sudan. Izrazil je tudi čestitke ob prihajajočem vstopu Slovenije v EU, ki mu v Sudanu pripisujejo poseben pomen, saj si želijo prijateljev v novi Evropi. Na željo predsednika Drnovška je sudanski veleposlanik predstavil trenutni položaj v Sudanu, še posebej pereče vprašanje upora na območju Darfur. Ob tem je izpostavil mirovni proces in trenutna pogajanja, ki naj bi državi zagotovila mir.

Predsednik Drnovšek je v pogovoru izrazil zadovoljstvo nad pozitivnimi premiki, ki dajejo upati, da bodo prebivalci Sudana končno zaživeli v miru in se posvetili razvoju. Sudan, kot največja afriška država, s številnimi naravnimi bogastvi, ima velike potenciale in je zanimiva za Slovenijo. Ob tem se je zahvalil za povabilo s strani sudanskega predsednika, ki ga je srečal že pred leti v Khartoumu kot predsednik predsedstva nekdanje SFRJ.

Predsednik Drnovšek je ob koncu srečanja novemu veleposlaniku Sudana zaželel čimveč uspehov pri poglabljanju odnosov med državama.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani