arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Z baletniki SNG Maribor (Maribor, 13.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsedniku podelili častni naziv senator Evropske akademije znanosti in umetnosti

Salzburg, Avstrija, 03/06/2004  |  sporočilo za javnost


Predsedniku republike dr. Janezu Drnovšku so danes na slavnostni seji Evropske akademije znanosti in umetnosti (Europaeische Akademie der Wissenschaften und Kuenste), ki se je odvijala na Inštitutu "Kardinal Koenig" v Salzburgu, podelili častni naziv senator. Listino je v predsednikovem imenu prevzel njegov svetovalec za mednarodne odnose dr. Iztok Simoniti. Predsednika republike dr. Drnovška je kot osebnost, politika in strokovnjaka na podelitvi predstavil madžarski predsednik Ferenc Madl, ki je z veliko naklonjenostjo orisal pot svojega slovenskega kolega.

Predsednik Drnovšek je v zahvalnem pismu Evropski akademiji znanosti in umetnosti poudaril, da bo maja letos v Evropsko unijo vstopilo deset novih držav in z njimi 75 milijonov prebivalcev, od tega več kot 55 milijonov Slovanov, ki zaradi razdeljenosti celine niso sodelovali pri izgradnji unije in njenih institucij. Izrazil je prepričanje, da bodo nove članice in njihove kulture prispevale k skupnim evropskim vrednotam in kakovosti življenja njenih prebivalcev. Samo ustvarjalnost novih članic je lahko nova dodana vrednost novih članic, je v pismu poudaril predsednik Drnovšek in se zahvalil za častni naziv.

Evropska akademija znanosti in umetnosti, ki ji predseduje dr. Felix Unger in ima sedež v Salzburgu, je zelo dejavna pri spodbujanja strpnosti v globljem pomenu in je pri tej nalogi tudi pripravila Listino o strpnosti.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani