arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Predsednik dr. Janez Drnovšek je v starodavnem mestu Tiwanaku prisostvoval inavguraciji novega Bolivijskega predsednika Eva Moralesa Aime (Tiwanaku, bolivija, 21.01.2006
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predaja poverilnega pisma azerbajdžanskega veleposlanika

Ljubljana, 09/29/2006  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes prejel poverilno pismo veleposlanika Republike Azerbajdžan Fuada Ismayilova.

Slednji je v pogovoru s predsednikom republike povedal, da zelo pozitivno ocenjujejo uradni obisk njihovega predsednika dr. Ilhama Aliyeva v Sloveniji avgusta letos in da so prepričani, da bo dal nov zagon odnosom med državama na vseh področjih. Povedal je, da posebno cenijo naše izkušnje in znanja ter dejstvo, da je Slovenija zelo uspešna tranzicijska država. Veleposlanik Fuad Ismayilov je dejal, da si bo zato prizadeval, da bi se uresničila bilateralna srečanja na najvišji ravni, vključno z obiskom predsednika republike dr. Drnovška v Azerbajdžanu. Veleposlanik je prav tako izrazil željo, da bi se sodelovanje okrepilo tudi v multilateralnih forumih.

Tudi predsednik republike dr. Janez Drnovšek se je strinjal, da je bil obisk predsednika Aliyeva zelo uspešen in da lahko Azerbajdžan, kot hitro rastoča in uspešna država, deluje kot vzor v regiji - tako na ekonomskem kot tudi na drugih področjih. Slovenija je zato zelo zainteresirana za krepitev vsestranskih odnosov, k čemur bi vsekakor pripomogli načrtovana srečanja. Prav tako je povedal, da je Slovenija glede na konkretne potrebe še naprej pripravljena pomagati pri reševanju vprašanja Gorskega Karabaha, saj Slovenija podpira tako Evropsko sosedsko politiko, ki bi državam sosedstva EU omogočila povečanje stabilnosti in varnosti.

Ob zaključku pogovora se je veleposlanik Faud Ismayilov zahvalil predsedniku republike dr. Janezu Drnovšku za sprejem, predsednik republike pa mu je zaželel uspešno delo.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani