arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
S predsednikom Vlade RS Janezom Janšo na pogovorih o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike (Ljubljana, 21.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Srečanje z makedonskim predsednikom Crvenkovskim

Varna, Bolgarija, 05/19/2006  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Drnovšek se je danes po drugem plenarnem zasedanju predsednikov srednjeevropskih držav srečal tudi z makedonskim predsednikom Brankom Crvenkovskim. Slednji se je slovenskemu predsedniku osebno, slovenskim institucijam in tudi državljanom zahvalil za vso podporo, izkazano Makedoniji v njenih prizadevanjih za približevanje Evropski uniji in decembrski odločitvi za podelitev statusa kandidatke za članstvo v EU.

Crvenkovski je dr. Drnovšku v nadaljevanju predstavil politično gospodarski položaj Makedonije. Izpostavil je, da se je s strani slovenskih podjetij povečalo zanimanje za investicije v Makedoniji. Dr. Drnovšek je izrazil pričakovanje, da se bodo trendi krepitve sodelovanja nadaljevali, prav tako pa je pohvalil tudi uspehe Makedonije pri stabilizaciji države in reševanju vprašanj medetničnih odnosov.

Sogovornika sta se strinjala, da so odnosi med državama zelo dobri. Dr. Drnovšek je dejal, da bo Slovenija tudi v bodoče podpirala približevanje Makedonije Evrospki uniji.

Dr. Drnovšek se je po srečanju z ostalimi predsedniki držav odpeljal v Varno, kjer si je v Arheološkem muzeju ogledal razstavo "The Gold of Bulgaria".
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani