archived page

Srečanje predsednika republike s predsednikom Palestinske oblasti Mahmudom Abbasom

Šarm el Šejk, 18.5.2008  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Danilo Türk se te dni udeležuje Svetovnega gospodarskega foruma o Bližnjem vzhodu, ki poteka v egiptovskem mestu Šarm el Šejk.

Predsednik republike se je danes še pred začetkom plenarnega zasedanja foruma sestal s predsednikom Palestinske oblasti Mahmudom Abbasom, s katerim sta izmenjala ocene o trenutnem položaju na Bližnjem vzhodu in o napredku mirovnega procesa. Izrazila sta upanje, da se bo mirovni proces nadaljeval, kljub resnim oviram, ki se pojavljajo na palestinskih ozemljih. Sogovornika sta pozitivno ocenila dosedanji prispevek Evropske unije k mirovnim prizadevanjem in izrazila prepričanje, da se bo ta prispevek v prihodnosti še krepil, pridobival nove razsežnosti zlasti na političnem področju in postal še bolj viden. Predsednik dr. Danilo Türk je palestinskega predsednika povabil na obisk v Republiko Slovenijo, kar je predsednik Mahmud Abbas z veseljem sprejel.

Predsednik republike se bo v nadaljevanju dneva srečal tudi s posebnim odposlancem Evropske unije za Bližnji vzhod Marcom Ottejem in visokim predstavnikom Združenih narodov za zavezništvo civilizacij Jorgeom Sampaiom.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani