archived page

Predsednik poudaril pomen zdravstvene preventive

Ljubljana, 23.5.2010  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk in soproga Barbara Miklič Türk sta se udeležila prireditve ob mednarodnem dnevu aktivnosti za zdravje žensk "(Z)migaj se za zdravje žensk" (foto: Daniel Novakovič/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk in soproga Barbara Miklič Türk sta se udeležila prireditve ob mednarodnem dnevu aktivnosti za zdravje žensk "(Z)migaj se za zdravje žensk". Predsednik je v pozdravnem nagovoru izpostavil, da v Sloveniji skrb za zdravje še ni dovolj razvita, zlasti na področju zdravstvene preventive, kjer moramo storiti veliko več.

Imamo razmeroma dober zdravstveni sistem, je dejal predsednik. Vendar pa na področju upravljanja še obstajajo možnosti za njegovo izboljšanje. Po predsednikovih besedah pa zdravje zahteva predvsem razvoj naše kulture in odnosa do lastnega zdravja, kjer je preventiva odločilnega pomena.

Predsednik je opozoril, da je v primerjavi z razvitimi zahodnimi državami pri nas skrb za preventivo prešibka. Kot je pojasnil, je preveč zanašanja na to, da nam bomo zdravniki pomagali, če bo kaj narobe. Ravno zaradi tega je skrb za preventivne zdravstvene dejavnosti odločilnega pomena za naše prihodnje zdravje in kakovost naše družbe, je poudaril predsednik.

Predsednik republike dr. Danilo Türk in soproga Barbara Miklič Türk sta se udeležila prireditve ob mednarodnem dnevu aktivnosti za zdravje žensk "(Z)migaj se za zdravje žensk" (foto: Daniel Novakovič/STA)Predsednik dr. Danilo Türk je dodal, da se prav zato s soprogo Barbaro kot pokrovitelja različnih preventivnih programov trudita, da bi ljudje čim bolje razumeli, kako temeljnega pomena je prav izboljšanje preventivnega pristopa k našemu zdravju.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani