archived page

Predsednik republike podelil nagrado zlata gazela 2011

Ljubljana, 26.10.2011  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil prireditve Slovenska gazela 2011 (foto: Nebojša Tejić)Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil prireditve Slovenska gazela 2011. V pozdravnem nagovoru je izpostavil, da sedanjost in prihodnost ne pripadata nujno velikim, ampak prav gotovo hitrim in najhitrejšim. Projekt izbora slovenskih gazel po njegovih besedah simbolizira prav to pomembno kvaliteto, ki jo zahtevata sodobno gospodarstvo in sodobni razvoj.

Predsednik je poudaril, da mora vsako gospodarstvo spodbujati manjša in srednje velika podjetjem k hitri rasti in hitremu razvoju, ki zagotavlja boljše tehnologije in boljšo gospodarsko prihodnost. To velja tudi za gospodarstva, ki zaradi visoke stopnje razvitosti in saturacije ne morejo računati na visoke stopnje rasti bruto domačega proizvoda, enako pa po besedah predsednika velja tudi za Slovenijo.

Predsednik republike dr. Danilo Türk je podelil nagrado zlata gazela 2011 podjetju KLS Ljubno kot najboljšemu med hitro rastočimi slovenskimi podjetji (foto: Nebojša Tejić/STA)Predsednik je ob tem posebej poudaril pomen vrednot podjetnosti in ustvarjalnosti, ki odlikujeta dobitnike gazel in vse, ki sodelujejo v tej pomembni akciji. Zato je predstavnike hitro rastočih podjetij pozval, naj se kot podjetniki z vizijo, izkušnjami ter z vrednotami podjetnosti in ustvarjalnosti tudi sami vključijo v razprave o naših razvojnih potrebah in prioritetah, ki bodo potekale v predvolilnem času in po njem.

Danes ni težko ugotoviti, da mora naš gospodarski razvoj temeljiti na najbolj kakovostnih industrijah v povezavi s kakovostnimi storitvami, obenem pa mora biti okoljsko vzdržen in socialno občutljiv, je dejal predsednik. Opozoril pa je, da se veliko govori o zmanjševanju javne uprave in premalo o tem, kako naj javna uprava pomaga gospodarstvu. Prav tako se po njegovem mnenju ne govori dovolj o tem, kako varčevati, da bomo zagotavljali razvoj.

Predsednik republike dr. Danilo Türk je podelil nagrado zlata gazela 2011 podjetju KLS Ljubno kot najboljšemu med hitro rastočimi slovenskimi podjetji (foto: Nebojša Tejić/STA)V zaključku svojega nagovora je predsednik dr. Danilo Türk zaželel vsem gazelam, da bi dobro rasle, se hitro razvijale, ohranile hitrost in imele čim več mladičev. Ob tej priložnosti je predsednik podelil nagrado zlata gazela 2011 najboljšemu med hitro rastočimi slovenskimi podjetji – podjetju KLS Ljubno, ki se ukvarja z razvojem in proizvodnjo zobatih obročev vztrajnikov za avtomobilske motorje.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani