archived page

Predsednik republike o prihodnosti Evrope kot globalnega akterja

Ljubljana, 8.5.2008  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Danilo Türk se je danes udeležil 11. mednarodnega WDR Europa Foruma 2008, ki letos poteka v Ljubljani. V svojem pozdravnem nagovoru je kot temeljni izziv Evrope izpostavil, kako se bo ta konstituirala kot globalni akter v današnjem globaliziranem svetu. Predsednik republike je danes dopoldan sprejel tudi predsednika Evropskega parlamenta Hansa-Gerta Pötteringa in zunanjega ministra Republike Turčije Alija Babacana, ki sta se prav tako udeležila mednarodnega foruma.
Klikni za povečavoSrečanje predsednika dr. Danila Türka s predsednikom Evropskega parlamenta Hansom-Gertom Pötteringom je bilo že njuno četrto srečanje od konca lanskega leta. Pogovarjala sta se o prioritetnih dejavnostih Evropske unije, posebej o procesu ratifikacije Lizbonske pogodbe, o medkulturnem dialogu in o prispevku Evropskega parlamenta pri razpravah o mediteranskem sodelovanju.
Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Danilo Türk je danes sprejel tudi zunanjega ministra Republike Turčije Alija Babacana. Pogovarjala sta se o vprašanjih kandidature Turčije za vstop v Evropsko unijo. Zunanji minister Republike Turčije se je zahvalil Sloveniji za podporo v tem prizadevanju, ki je bila izražena tudi v govoru predsednika republike dr. Danila Türka v Evropskem parlamentu in ob raznih drugih priložnostih, med drugim tudi ob nedavnem obisku trojke v Turčiji.

© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani