archived page

Predsednik republike sprejel predstavnike Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije

Ljubljana, 4.7.2008  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Danilo Türk je danes sprejel predstavnike Zveze združenj borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja (NOB) Slovenije.

Ob tej priložnosti je poudaril, da je prispevek borcev k suverenosti in razvoju slovenske državnosti neprecenljivega pomena. Predsednik zveze združenj borcev Janez Stanovnik je dejal, da je odnos predsednika republike do tega vprašanja za borce zelo pomemben. Kot je poudaril, NOB predstavlja pomemben del nacionalne identitete, še posebej v trenutnem obdobju globalizacije, ko izginjajo trdne opore za njeno krepitev.
Predsednik republike je z borci govoril tudi o vprašanju nacionalne miritve oziroma sprave. Sogovorniki so se strinjali, da se sprava ne dosega z velikimi, ampak z majhnimi dejanji, osnova zanjo pa je dialog. Predsednik dr. Danilo Türk pa je izpostavil zlasti etični vidik sprave, ki mora temeljiti na zgodovinski resnici ter na strpnem in kulturnem dialogu. Zavzel se je tudi za krepitev domoljubja in narodne samozavesti.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani