archived page

Sprejem nagrajencev natečaja Dvigni roko proti telesnemu kaznovanju

Ljubljana, 23.1.2009  |  sporočilo za javnost


Dvigni roko proti telesnemu kaznovanju (Svet Evrope)Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk in soproga Barbara Miklič Türk sta v Kristalni dvorani Predsedniške palače sprejela dobitnike nagrad revij Pil in Plus, ki so sodelovali v natečaju Sveta Evrope z naslovom Kakšna kazen je prava. Predsednik republike je ob tej priložnosti poudaril, da je mlade treba vzpodbujati predvsem z nagradami, ki so vedno močnejša vzpodbuda za opravljanje dela, za učenje, pa tudi za pogled naprej.

Predsednik republike, ki je vseevropsko pobudo Sveta Evrope za odpravo telesnega kaznovanja otrok podprl tudi s častnim pokroviteljstvom natečaja, je znova spomnil na opozorila, da otroci niso majhni ljudje z majhnimi pravicami, ampak, da so otroci ljudje s pravico do spoštovanja dostojanstva in telesne nedotakljivosti.

Povedal je še, da je družina pravi odgovor proti nasilju nad otroki in proti telesnemu kaznovanju. "Starši so in bodo skupaj s svojimi otroki temelj sreče in zadovoljstva, pa tudi brezskrbnosti. Navsezadnje vsi starši vemo, da so otroci naše največje veselje", je dejal predsednik in dodal, da je prav, da se obračamo na družino, da ji priznavamo ta pomen in da skušamo skupaj s politiko ter družbo kot celoto ustvariti pogoje za uresničevanje prave vloge družine.

Predsednik je izrazil upanje, da se bo tudi Slovenija v najkrajšem možnem času pridružila državam, ki so v skladu s pobudo Sveta Evrope že sprejele ustrezne zakone, ki prepovedujejo fizično kaznovanje in psihično maltretiranje otrok.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani