archived page

Predsednik obiskal Operativno-komunikacijski center policije

Ljubljana, 31.12.2011  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal Operativno-komunikacijski center Uprave za policijske specialnosti Generalne policijske uprave (foto: Tamino Petelinšek/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal Operativno-komunikacijski center (OKC) Uprave za policijske specialnosti Generalne policijske uprave, da bi se seznanil z delom policije in OKC v obdobju med prazniki. OKC zbira obvestila in podatke, ki so pomembni za delo policije, tudi preko interventne številke policije 113, ki jo državljani uporabljajo v nujnih primerih.

Predsednik se je po krajši predstavitvi dela OKC seznanil s trenutnim stanjem varnosti v državi, številom interventnih dogodkov, policijskimi patruljami, ki bodo na silvestrovo izvajale interventne naloge, ter z delovanjem računalniškega sistema za podporo odločanju in delovanju na terenu. Predsednik je ob tem zaželel vsem policistom srečno novo leto, posebej pa se je zahvalil tistim, ki skrbijo za varnost med prazniki.

Predsednik republike dr. Danilo Türk se je s pomočjo videokonference pogovarjal s predstavnikom slovenske policije v Nadzorni misiji Evropske unije (European Union Monitoring Mission) v Gruziji Matjažem Maroltom (foto: Tamino Petelinšek/STA)Zatem je predsednik republike s pomočjo videokonference spregovoril še s predstavnikom slovenske policije v Nadzorni misiji Evropske unije (European Union Monitoring Mission) v Gruziji, Matjažem Maroltom, ki je predsedniku predstavil delo misije ter ga seznanil z varnostnimi razmerami v Gruziji.

Predsednik dr. Danilo Türk je v izjavi za medije pohvalil delo policije, ki je skozi vse leto potekalo zelo dobro in dalo dobre rezultate. Izpostavil je, da je stopnja varnosti v Sloveniji zelo dobra, kar v svojem poročilu ugotavlja tudi Organizacija za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD), ki je ravno področje varnosti ocenila kot najmočnejšo dimenzijo visoke kakovosti življenja v Sloveniji.

Predsednik se je zahvalil vsem, ki delajo v OKC, za njihovo delo in jim zaželel veliko uspeha v prihodnje. Posebej je poudaril tudi pomen sodelovanja slovenskih policistov v mednarodnih policijskih misijah. S tem daje Slovenija svoj prispevek k mednarodnemu miru in varnosti ter utrjuje velik strokovni ugled slovenske policije v svetu, je pojasnil predsednik.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani