archived page

Sprejem za slovenske nogometaše ob vrnitvi v domovino

Brdo pri Kranju, 26.6.2010  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk je sprejel slovensko nogometno reprezentanco in vodstvo Nogometne zveze Slovenije ob vrnitvi s svetovnega nogometnega prvenstva v nogometu v Južni Afriki (foto: Stanko Gruden/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk je sprejel slovensko nogometno reprezentanco in vodstvo Nogometne zveze Slovenije ob vrnitvi s svetovnega nogometnega prvenstva v nogometu v Južni Afriki.

Predsednik republike je v nagovoru nogometašem dejal, da je kot predsednik in kot državljan spremljal nogometno prvenstvo in bil tako kot vsi drugi v Sloveniji ves čas v mislih z njimi. Posebej je izrazil zahvalo reprezentanci, organizatorjem in njihovim družinam za velik dosežek na svetovnem prvenstvu in za vse, kar so naredili za promocijo Slovenije.

Predsednik republike dr. Danilo Türk je sprejel slovensko nogometno reprezentanco in vodstvo Nogometne zveze Slovenije ob vrnitvi s svetovnega nogometnega prvenstva v nogometu v Južni Afriki (foto: Stanko Gruden/STA)Predsednik Türk je izpostavil, da se je percepcija slovenskega nogometa na svetovni ravni razvijala postopno. Najprej je bil v javnosti prisoten nekoliko podcenjujoč odnos, ki se je nato razvil v bolj skrbno preučevanje in razumevanje, da ima Slovenija odlično reprezentanco, ki ima odlično kolektivno igro in jo je treba resno jemati. V zadnjem obdobju pa se je v Angliji pojavil tudi strah pred realno mogočim porazom v tekmi s Slovenijo, ki ga je spremljalo začudenje komentatorjev nad dejstvom, da lahko narod z dvema milijonoma prebivalcev ustvari tako uspešno reprezentanco.

Predsednik je poudaril, da je tako kakovostna in homogena reprezentanca, ki zna skladno delovati v vseh stresnih situacijah, lep dosežek, ki ga je treba za vsako ceno ohraniti. Zato je slovenske nogometaše pozval, naj ohranijo duh uspeha in kolektivnega dosežka, ki veliko prispeva k slovenskim prizadevanjem nasploh. Izrazil je tudi upanje, da bo njihov letošnji dosežek podlaga za nadaljnje dobre rezultate. Nogometašem je v zaključku nagovora izrekel dobrodošlico ob vrnitvi v domovino ter jim zaželel še veliko lepega v prihodnje.

Predsednik republike dr. Danilo Türk je sprejel slovensko nogometno reprezentanco in vodstvo Nogometne zveze Slovenije ob vrnitvi s svetovnega nogometnega prvenstva v nogometu v Južni Afriki (foto: Stanko Gruden/STA)Predsedniku republike se je za spodbudne besede zahvalil predsednik Nogometne zveze Slovenije mag. Ivan Simič, ki se je zahvalil tudi za pomoč urada predsednika republike pri transportu poškodovanega nogometaša Nejca Pečnika v Slovenijo. Zbrane je nagovoril tudi selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek, ki je poudaril, da so ponosni na takšnega predsednika republike, tako kot je tudi predsednik lahko ponosen, da ima takšno reprezentanco, ki je združila Slovenijo in ljudem v teh težkih časih dala pozitivno energijo.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani