archived page

Predsednik čestital raziskovalcu dr. Draganu D. Mihailoviću

Ljubljana, 17.10.2012  |  izjava


Predsednik republike dr. Danilo Türk je čestital dr. Draganu D. Mihailoviću ob pridobitvi finančne spodbude na razpisu Evropskega raziskovalnega sveta (ERC) za uveljavljene raziskovalce.

"Spoštovani prof. dr. Dragan D. Mihailović, iskreno vam čestitam ob pridobitvi finančne spodbude za vaš projekt "Coherent trajectories through symmetry breaking transitions" na letošnjem razpisu Evropskega raziskovalnega sveta (ERC) za uveljavljene raziskovalce. Finančne spodbude, ki jih ERC podeljuje od leta 2008, so namenjene financiranju najkvalitetnejših temeljnih raziskav v Evropi. Vaš uspeh na razpisu je še toliko večjega pomena zaradi dejstva, da je bil vaš projekt izbran v zahtevni mednarodni konkurenci. Vse to izpričuje vrhunsko kakovost vašega dela, obenem pa pomeni tudi priznanje slovenski znanosti.

V Sloveniji smo upravičeno ponosni na naše znanstvenike in njihove dosežke. Ti dosežki pa so še posebno dragoceni v sedanjih kriznih časih. Znanost ni edini, je pa nujni pogoj našega prihodnjega razvoja. Brez znanosti in znanstvenih inovacij namreč ne moremo pričakovati napredka in boljšega življenja vseh nas. Zato je prav, da tudi v sedanjih časih zagotovimo, da varčevalni ukrepi ne bodo ogrozili naše znanosti, raziskovanja in izobraževanja, saj bi to ogrozilo naš prihodnji razvoj.

Spoštovani dr. Mihailović, vam in vaši ekipi želim še veliko uspehov, tako na strokovnem kot osebnem področju," je v čestitki zapisal predsednik Türk.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani