archived page

Predsednik organiziral posvet o problematiki divjih odlagališč

Brdo pri Kranju, 14.2.2012  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk je organiziral strokovni posvet o problematiki nelegalnega odlaganja odpadkov v Sloveniji z naslovom "Konec divjim odlagališčem" v okviru projekta "Očistimo Slovenijo 2012" (foto: Stanko Gruden/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk je organiziral strokovni posvet o problematiki nelegalnega odlaganja odpadkov v Sloveniji z naslovom "Konec divjim odlagališčem" v okviru projekta "Očistimo Slovenijo 2012". Predsednik je v svojem nagovoru spomnil, da je bila akcija čiščenja odpadkov pred dvema letoma izjemno odmevna in splošno sprejeta kot koristna. Vendar je po besedah predsednika vprašanje, ali so se njena sporočila dovolj dobro prijela in ali smo uspeli v tem času doseči premik v naši obči ekološki kulturi, ki ga potrebujemo.

Predsednik je poudaril, da je bila prva akcija Očistimo Slovenijo v enem dnevu doslej največji, najbolj množičen in najbolje organiziran ekološki projekt v Sloveniji. V njej je sodelovalo okrog 270.000 prostovoljcev, več kot 500 šol in 300 vrtcev ter več kot 1000 društev, v okviru akcije pa je bilo registriranih več kot 10.000 nelegalnih odlagališč odpadkov. Predsednik pa je dodal, da je bilo kljub veliki pripravljenosti za sodelovanje v akciji že takrat jasno, da potrebujemo rešitve, ki bodo dolgoročno zagotovile drugačen odnos ljudi do okolja.

Predsednik republike dr. Danilo Türk je organiziral strokovni posvet o problematiki nelegalnega odlaganja odpadkov v Sloveniji z naslovom "Konec divjim odlagališčem" v okviru projekta "Očistimo Slovenijo 2012" (foto: Stanko Gruden/STA)Predsednik je predlagal, da bi ocenili dolgoročne učinke akcije in pregledali uresničevanje zavez državnih organov, gospodarskih družb, javnih zavodov in civilnodružbenih organizacij, ki so bile dane ob prejšnji akciji. Sogovorniki pa so mu predstavili tudi priprave na letošnjo akcijo in njihova pričakovanja v tej zvezi. V posvetu so sodelovali predstavniki organizatorjev projekta "Očistimo Slovenijo 2012" ter predstavniki državnih in nevladnih organizacij, ki se ukvarjajo s problematiko divjih odlagališč.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani