archived page

Predsednik republike obiskal občino Slovenska Bistrica

Slovenska Bistrica, Pragersko, 25.10.2011  |  sporočilo za javnost


opozorilo  Za ogled te vsebine morate imeti nameščen Adobe Flash Player in omogočen javascript v vašem brskalniku.

Prenesite si brezplačni Flash Player!

Adobe Flash Player

Predsednik republike dr. Danilo Türk se je srečal z županom Občine Slovenska Bistrica dr. Ivanom Žagarjem (foto: Nebojša Tejić/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal Slovensko Bistrico, kjer se je srečal z županom dr. Ivanom Žagarjem in predstavniki Občine Slovenska Bistrica, ki so mu predstavili projekte in delovanje občine. Po pogovoru je predsednik republike obiskal novozgrajeni Vrtec Otona Župančiča Slovenska Bistrica – enota Pragersko, kjer se je srečal z otroki in vzgojitelji vrtca, zatem pa še Osnovno šolo Antona Ingoliča Spodnja Polskava – podružnica Pragersko, kjer so ga pozdravili učenci in učitelji šole. Predsednik je nato obiskal Strelski center Gaj, kjer si je ogledal olimpijsko strelišče. V zaključku je predsednik obiskal družbo Impol, kjer se je srečal z vodstvom ter si ogledal proizvodnjo izstiskanih aluminijskih izdelkov.

Predsednik dr. Danilo Türk je v izjavi za medije tako novi vrtec kot osnovno šolo na Pragerskem označil kot pomembni pridobitvi občine Slovenska Bistrica. Impol pa je izpostavil kot eno od močnih in pomembnih slovenskih podjetij z dolgo industrijsko tradicijo ter zelo dinamičnim tehnološkim in finančnim razvojem, ki kaže, da v Sloveniji potrebujemo dobro in moderno industrijsko jedro našega razvoja. Kot je pojasnil, ni dobrega razvoja brez močnih industrij, ki so sposobne same voditi tehnološki razvoj in zagotavljati visoko dodano vrednost. Zato so izkušnje Impola po predsednikovem mnenju poučne za celotno slovensko gospodarstvo.

Kot enega največjih izzivov občine je predsednik opredelil področje urejanja prostora, zlasti pravočasnost postopkov v okviru prostorskega načrtovanja. Ta problem je marsikje po Slovenije zelo resen, saj prihaja do izjemno dolgih zaostankov v postopkih za pridobivanje različnih dovoljenj, kar zelo hromi razvoj posamezne občine. Predsednik je poudaril, da prihajamo v obdobje, ko bo treba ta vprašanja rešiti veliko bolj celovito in z veliko večjo učinkovitostjo, če se želimo razvijati naprej tako, kot bi bilo prav v teh časih. Predsednik je poudaril tudi pomen okoljske občutljivosti, ki pa ne sme pomeniti birokratskega onesposabljanja razvoja.
Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal Vrtec Otona Župančiča Slovenska Bistrica – enota Pragersko (foto: Nebojša Tejić/STA)
Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal Osnovno šolo Antona Ingoliča Spodnja Polskava – podružnica Pragersko (foto: Nebojša Tejić/STA)
Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal Strelski center Gaj, kjer si je ogledal olimpijsko strelišče (foto: Nebojša Tejić/STA)
Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal družbo Impol, kjer se je srečal z vodstvom ter si ogledal proizvodnjo izstiskanih aluminijskih izdelkov (foto: Nebojša Tejić/STA)

© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani