archived page

Predsednik odlikoval direktorja jordanske letalske družbe

Ljubljana, 9.5.2011  |  sporočilo za javnost


opozorilo  Za ogled te vsebine morate imeti nameščen Adobe Flash Player in omogočen javascript v vašem brskalniku.

Prenesite si brezplačni Flash Player!

Adobe Flash Player


Predsednik republike dr. Danilo Türk je z Redom za zasluge odlikoval Mohammada Al-Khashmana (foto: Tamino Petelinšek/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk je z Redom za zasluge odlikoval Mohammada Al-Khashmana za požrtvovalno sodelovanje z Mednarodno ustanovo – fundacijo za razminiranje in pomoč žrtvam min ter z Univerzitetnim rehabilitacijskim inštitutom Republike Slovenije – Soča v skupnem humanitarnem programu rehabilitacije otrok, ki so žrtve vojaških spopadov v Gazi.

Predsednik in izvršni direktor družbe Jordan Aviation Mohammad Al-Khashman se je nesebično in aktivno vključil v projekt pomoči otrokom, ki so na območju Gaze utrpeli hude telesne poškodbe in ki jim celovita rehabilitacija ponuja možnosti, da lažje poskrbijo zase in spet zaživijo normalno življenje. Program podpira tudi konkretno, saj omogoča brezplačne letalske prevoze otrokom iz Gaze ter njihovim spremljevalcem in medicinskim delavcem.

Doslej je Mohammad Al-Khashman na rehabilitacijo v Slovenijo prepeljal 52 otrok, več kot 20 njihovih spremljevalcev in 10 medicinskih delavcev. Do konca leta 2012 pa je pripravljen zagotoviti prevoz še za okoli 70 otrok, ki bodo deležni kompleksne rehabilitacije v Sloveniji. Mohammad Al-Khashman je tako postal največji zasebni donator humanitarnega projekta in zaradi njegove podpore bistveno več sredstev ostaja neposredno za rehabilitacijo otrok.

Predsednik republike dr. Danilo Türk je z Redom za zasluge odlikoval Mohammada Al-Khashmana (foto: Tamino Petelinšek/STA)Predsednik dr. Danilo Türk je v nagovoru ob podelitvi odlikovanja poudaril, da je Mohammad Al-Khashman velik prijatelj Slovenije, velik človekoljub in človek z velikim srcem, ki je dal dober in poln pomen vrednotama empatije in sočutja.

Izpostavil je, da je tudi na mednarodni ravni znan po svojem vsestranskem sodelovanju z mirovnimi operacijami Organizacije združenih narodov in reševanju logističnih nalog v najbolj težavnih predelih sveta. Njegov prispevek k pomembnim, dragocenim in zahtevnim humanitarnim nalogam pa je po besedah predsednika pomemben tudi zato, ker predstavlja razumevanje med kulturami in verskimi tradicijami ter nam kaže pot naprej. Zato se mu je zahvalil za njegov velik prispevek k miru in napredku človeštva.

Predsednik republike dr. Danilo Türk je z Redom za zasluge odlikoval Mohammada Al-Khashmana (foto: Tamino Petelinšek/STA)Mohammad Al-Khashman se je zahvalil za odlikovanje in poudaril, da mu je v zadovoljstvo in čast sodelovati pri humanitarni pomoči otrokom iz Gaze, ki trpijo zaradi vojne agresije in katerih edina krivda je, da odraščajo na območju, prežetem z nasiljem. Dejal je, da je predsednik Türk tem otrokom postal oče in idol, ki predstavlja humanitarno odgovornost voditeljev sveta. Prenesel mu je zahvalo palestinskih otrok, njihovih družin in palestinskega predsednika Mahmouda Abbasa za vso pozornost in toplino, ki so ju bili otroci deležni med bivanjem v Sloveniji. Za podporo temu projektu se je zahvalil tudi Njegovemu veličanstvu jordanskemu kralju Abdullahu II.



© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani