arhivska stran
Bivši predsednik republike slovenije

Dr. Danilo Türk je postal član Odbora direktorjev Iniciative za globalno pravičnost

Washington, 9. 10. 2013 | sporočila za javnost

V dneh med 8. in 11. oktobrom se je bivši predsednik republike dr. Danilo Türk v Washingtonu udeležil seje Odbora direktorjev (Board of Directors) Iniciative za globalno pravičnost (Global Fairness Initiative - GFI) in na povabilo Odbora postal njegov član. Udeležil se je tudi prireditve ob 10. obletnici GFI.

Iniciativo za globalno pravičnost je pred desetimi leti ustanovil bivši predsednik ZDA Bill Clinton, ki je bil tudi predsednik odbora do l. 2008. V okviru Iniciative potekajo projekti v partnerstvu z več tisoč skupnostmi v Latinski Ameriki, Afriki in Aziji z namenom krepiti aktivnosti, ki ohranjajo delovna mesta ali zagotavljajo nova, ki krepijo položaj žensk z namenom omogočati njihovo gospodarsko uspešnost, ki povečujejo dohodke zaposlenih in povečujejo sposobnost vlad, da bolje služijo delovnim skupnostim.

Mandat dr. Danila Türka bo trajal tri leta in bo vključeval usmerjanje Iniciative na globalni ravni in udeležbo v konkretnih projektih v več državah v razvoju, zlasti v Aziji in Afriki.

Več informacij o Iniciativi za globalno pravičnost je na voljo na spletni strani: www.globalfairness.org