Milan Kučan [na prvo stran]

Biografija
Novinarsko središče
Politična misel
Pisarna
Povezave
   

 

Sporočila za javnost
seznam    

Ob vstopu Slovenije v EU je bil Milan Kučan na slovensko-madžarski meji skupaj z Arpadom Gönczem
Ljubljana, 1. maj 2004

 


Nekdanji predsednik republike Milan Kučan je s soprogo Štefko vstop Slovenije v Evropsko unijo pričakal na slovensko-madžarski meji, v družbi z nekdanjim madžarskim predsednikom Arpadom Gönczem in soprogo. Nekdanja predsednika Slovenije in Madžarske Göncz in Kučan sta se skupaj udeležila programov obmejnih naselij med Lendavo in avstrijsko-slovensko-madžarsko tromejo na obeh straneh meje ter obiskala naselja, kjer sta svoje čase odpirala mejne prehode.

V petek, 30. aprila sta prisostvovala prireditvi na mejnem prehodu v Prosenjakovcih, zvečer pa sta se udeležila slovesnosti na mejnem prehodu Hodoš. V soboto, 1. maja sta se udeležila slovesnosti na avstrijsko-madžarsko-slovenski tromeji, kjer je bil v počastitev vstopa v EU odkrit obnovljen mejni kamen. Pot sta nadaljevala na Madžarskem, kjer sta se udeležila prireditve v Rediču.

Pred slovesnostmi na slovensko madžarski meji je Milan Kučan 30. aprila obiskal tudi Pavlovo hišo, kulturni dom Društva člen 7 Slovencev na avstrijskem Štajerskem, kjer so novo nastajajočo Evropo in članstvo Slovenije v njej pozdravili s slovenskimi in štajerskimi umetniki.

 

Priponke
Z nekdanjim predsednikom Arpadom Gönczem na Hodošu, foto Janko Rath

 

seznam   na vrh