Milan Kučan [na prvo stran]

Biografija
Novinarsko središče
Politična misel
Pisarna
Povezave
   

 

Sporočila za javnost
seznam    

Neobjavljen popravek v Žurnalu
Ljubljana, 11. junija 2007

 


Žurnal ni bil pripravljen objaviti popravka Pisarne bivšega predsednika republike, zato ga Pisarna objavlja na spletni strani:
O dogodkih v Depali vasi kot Radio Erevan
"To vzdušje smo enkrat že doživeli.", je napisala Jadranka Rebernik v komentarju "Zakaj nekateri širijo strah med ljudmi" (Žurnal, 8. junij 2007, stran 12). V njem je med drugim zapisala, da so v času Depale vasi "Kučanovi fantje Janševim nastavili afero".
Naj za bralce pojasnim, da je do vojaškega nasilja nad civilistom marca 1994 v Depali vasi prišlo v času, ko je notranje ministrstvo začelo tudi na obrambnem ministrstvu pod vodstvom Janeza Janše preiskovati ilegalno trgovino z orožjem zaradi zaslužkarstva, v kateri naj bi sodelovali tudi slovenski državni uslužbenci.
Komentar Jadranke Rebernik o podtaknjeni aferi spominja na zgodbe Radia Erevan iz sovjetskih časov. Manjka le nadaljevanje v slogu Radia Erevan, v katerem poslušalci postavljajo vprašanja. Recimo, kdo so bili Kučanovi fantje? Po logiki urednice bi lahko rekli, da so "Kučanovi fantje" v Depali vasi "Kučanove fante" nastavili Janševim vojakom, zato da bi jih ti grobo pretepli in tako postali žrtev podtaknjene afere.
Če upoštevamo dejstvo, da je Janeza Janšo, takratnega obrambnega ministra v Drnovškovi vladi zaradi dogodka v Depali vasi razrešil parlament, bi komentar trditev Jadranke Rebernik z njenimi lastnimi besedami glasil lahko takole: "Razumem, če urednica izraža svojo politično pripadnost. S tem ni nič narobe. Toda - ali za vsako ceno in s širjenjem laži? "
Špela Furlan
Svetovalka bivšega predsednika republike"

 

 

seznam   na vrh