Milan Kučan [na prvo stran]

Biografija
Novinarsko središče
Politična misel
Pisarna
Povezave
   

 

Sporočila za javnost
seznam    

Z avstrijskim predsednikom tudi o Kosovu
Dunaj, 17. novembra 2005

 


V okviru obiska na Dunaju se je Milan Kučan srečal z avstrijskim predsednikom dr. Heinzem Fischerjem. Govorila sta o prihajajočem avstrijskem predsednikovanju EU in čezatlantskih odnosih, se dotaknila problematike dialoga z islamskim svetom, katerega del je v preteklih dneh potekal prav na Dunaju, in tudi rešitev za probleme na območju Zahodnega Balkana in Kosova, za katere si prizadeva mednarodna skupnost. Milan Kučan je predsednika Fischerja seznanil tudi z dejavnostjo Madridskega kluba.

Bivši predsednik republike je ob aktualnem vprašanju dokončne rešitve statusa Kosova ponovil svoje stališče, da je Zahodni Balkan "vulkan, ki ima več kraterjev", zato bi bilo ob odločanju o dokončnem statusu Kosova potrebno upoštevati posledice, ki jih bodo morda imele predlagane rešitve tudi za druga območja na Z Balkanu in prevzeti odgovornost za celoto. Po mnenju Milana Kučana je možnih rešitev več, nobena ni lahka, z vsako pa bi morali soglašati neposredno prizadete strani.

Sogovornika sta govorila tudi o notranjepolitičnem dogajanju v obeh državah, pa tudi o položaju slovenske manjšine v Avstriji.

 

 

seznam   na vrh