Milan Kučan [na prvo stran]

Biografija
Novinarsko središče
Politična misel
Pisarna
Povezave
   

 

Sporočila za javnost
seznam    

Udeleženci pogovora v Vili Podrožnik
Ljubljana, 18. avgust 2004

 


Glede na odločitev Pooblaščenke za dostop do informacij javnega značaja z dne 17.avgusta 2004 Pisarna bivšega predsednika republike objavlja imena vseh, ki so na povabilo Milana Kučana sodelovali v pogovoru v Vili Podrožnik dne 18. decembra 2003. V skladu z zavzemanjem Milana Kučana za legalnost delovanja državnih organov Pisarna objavlja seznam kljub prepričanju bivšega predsednika republike, da ni utemeljene pravne osnove za stališče, da so imena sodelujočih v razgovorih informacija javnega značaja. Bivši predsednik republike imena udeležencev objavlja z upanjem na njihovo razumevanje za odločitev Pooblaščenke.

Na pogovoru v Vili Podrožnik, katere storitev je Pisarno bivšega predsednika republike stala 86.720 sit, so sodelovali prof. dr. Robert Blinc, Janez Bohorič, dr. Gabi Čačinovič, Sandi Češko, dr. Aleš Debeljak, prof. dr. Vinko Dolenc, Zoran Jankovič, prof. dr. Matjaž Kmecl, Bruno Korelič, Peter Kovačič Peršin, dr. Nada Lavrač, dr. Albina in dr. Dušan Nečak, Iztok Osojnik, Vasja Predan, Jože Stanič, Janez Škrabec, Tone Turnšek, dr. Niko Toš ter nekdanji svetovalci predsednika republike dr. Miha Ribarič, mag. Olga Jakhel Dergan, dr. Zdenko Roter, Božo Kovač, Peter Toš in Špela Furlan.

Decembrski pogovor Milana Kučana v Vili Podrožnik je bil namenjen skupnemu razmisleku o usposobljenosti Slovenije za življenje v soodvisnem globalnem svetu, predvsem o njeni pripravljenosti na dialoški in interdisciplinarni razmislek o velikih razvojnih dilemah človeštva. Pri tem so udeleženci govorili tudi o takšnih oblikah delovanja civilne družbe, ki bi odpirale prostor za dialog in razmislek o vrednotah in razvojnih priložnostih družbe prihodnosti, torej tudi o društvu kot je Forum 21.

 

 

seznam   na vrh