Milan Kučan [na prvo stran]

Biografija
Novinarsko središče
Politična misel
Pisarna
Povezave
   

 

Sporočila za javnost
seznam    

Krivo pričanje Milana Kučana v Haagu?
Ljubljana, 19. aprila 2006

 


"Bivši predsednik Slovenije se je odzval na obtožbe predsednice slovenskega Helsinškega monitorja in njenega hrvaškega kolega v oddaji HTV »Otvoreno« (HTV 1, 18. april 2006). Obtožbe, da je krivo pričal pred sodiščem za vojne zločine na tleh nekdanje Jugoslavije v Haagu ter da spreminja izjave, so huda potvorba.

Milan Kučan ni nikdar in nikjer izjavil, da je bil primer Holmec v Sloveniji procesuiran niti da je pri tem sodeloval slovenski Helsinški monitor. Prav tako nikdar ni izjavil, da na haaškem sodišču ni bilo govora o primeru Holmec niti ni izjavil, da posnetka avstrijske televizije ni videl.

Predsednik Kučan ne spreminja svojih izjav na haaškem sodišču, ampak nasprotno, pri njih vztraja. Njegovo pričanje je zapisano po direktnem prenosu iz haaškega sodišča in lahko vsakdo preveri resničnost navedb (www.bivsi-predsednik.si). Pričal je v slovenščini in velja njegova izvirna beseda. Glede poznavanja posnetka avstrijske televizije pa je Milan Kučan zgolj zanikal pisanje srbskih medijev, da si ga je ogledal kot dokazno gradivo na haaškem sodišču. Tam ta posnetek ni bil predvajan in ga bivši predsednik Slovenije ni komentiral."

Demanti je pisarna Milana Kučana danes poslala hrvaški televiziji.

 

 

seznam   na vrh