Milan Kučan [na prvo stran]

Biografija
Novinarsko središče
Politična misel
Pisarna
Povezave
   

 

Sporočila za javnost
seznam    

Milan Kučan o predsedniški palači in rezidenci
Ljubljana, 21. julija 2006

 


Na vprašanje tednika Žurnal o stališču bivšega predsednika republike glede predsedniške palače in predsedniške rezidence je pisarna bivšega predsednika Žurnalu posredovala naslednje stališče:
1. Milan Kučan je bil zadovoljen s predsedniško palačo, čeprav je bila skromna. Čas njegovih predsedniških mandatov je bil čas drugih prioritet države in družbe in predsedniška palača ni bila med njimi. Kot je bivši predsednik republike že večkrat povedal, so tudi tuji gostje, ki so se v isti palači srečevali s predsednikom države in s predsednikom vlade, cenili skromnost in funkcionalnost mlade slovenske države. Zdaj, ko se je predsednik vlade izselil iz palače na Prešernovi, pa se zdi Milanu Kučanu za predsedniško palačo zgradba, v kateri ima sedež Predsednik Republike, še toliko primernejša.
2. Glede predsedniške rezidence bivši predsednik republike meni, da bi jo Slovenija zdaj morala imeti. Že pred časom je predlagal, da se za predsedniško rezidenco preuredi grad na Bokalcah. Po njegovem je sramotno, da grad tako propada, obnovljen in urejen pa bi bil lahko uporaben za protokolarne, delovne in druge obveznosti predsednika republike.

 

 

seznam   na vrh