grb Urad predsednika Republike Slovenije > Tiskovno središče

Srečanje predsednika dr. Drnovška z makedonskim predsednikom Borisom Trajkovskim

Davos - Švica, 01/26/2003  |  sporočilo za javnost

Predsednik republike dr. Janez Drnovšek se je danes v Davosu, kjer se udeležuje letnega srečanja Svetovnega gospodarskga foruma, sestal s predsednikom Makedonije, Borisom Trajkovskim.

Makedonski predsednik je čestital slovenskemu predsedniku za dosežene uspehe pri vključevanju v Evropsko unijo in Nato. Predsednik dr. Drnovšek pa je poudaril, da Slovenija podpira napore Makedonije za vključevanje v evro-atlantske integracije in menil, da je takšna perspektiva najboljše zagotovilo za dolgoročno stabilizacijo in konsolidacijo celotne regije. Predsednik Trajkovski se je strinjal in dejal, da vidi Makedonija Slovenijo kot vzor, ki mu želi slediti na poti v evro-atlantske integracije.

Dr. Drnovšek in Trajkovski sta posebno pozornost namenila razvoju gospodarskih odnosov med državama, za katere sta ugotovila, da so intenzivni in zaradi svojega obsega pomembni za obe strani. Predsednik Trajkovski je posebej poudaril zadovoljstvo Makedonije z neposrednimi tujimi investicijami iz Slovenije, sogovornika pa sta se strinjala, da obstajajo še neizkoriščeni potenciali in interes za poglabljanje gospodarskega sodelovanja med državama.

Predsednik Trajkovski je povabil predsednika dr. Drnovška na obisk v Makedonijo, ta pa je povabilo z veseljem sprejel.