grb Urad predsednika Republike Slovenije > Tiskovno središče

Sprejem poverilnega pisma malezijskega veleposlanika

Ljubljana, 07/18/2007  |  sporočilo za javnost

Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel poverilno pismo novoimenovanega veleposlanika Malezije v Sloveniji Data' Kamilana Maksoma.

Malezija je lahko s svojo ekonomsko in notranjepolitično stabilnostjo zgled mnogim državam v svetu, posebej tam, kjer imajo podobno kot v Maleziji pester sestav prebivalstva, ko gre za pripadnost različnim verstvom, je poudaril slovenski predsednik. Ob tem je dr. Drnovšek pozitivno ocenil aktivno vlogo Malezije v mednarodnem dogajanju. To je eden izmed razlogov, zakaj je Slovenija v preteklosti razvila dobro sodelovanje s to azijsko državo v okviru svetovne organizacije in na drugih področjih. Dobre so tudi možnosti za poglobitev dvostranskega sodelovanja.

Klikni za povečavoVeleposlanik Maksom je zagotovil, da se bo trudil za poglabljanje sodelovanja s Slovenijo in Evropsko unijo, ki je pomemben partner Malezije na različnih področjih. Izrazil je tudi pričakovanje, da bo Slovenija kot predsedujoča država EU spodbujala sodelovanje med Malezijo in EU.