grb Urad predsednika Republike Slovenije > Tiskovno središče

Pogovor za Radio Antena

Ljubljana, 03/16/2007  |  intervju

S predsednikom republike dr. Janezom Drnovškom se je o klimatskih spremembah za Radio Antena pogovarjala urednica Irena Rolih.

Objavljeno: 15. marec 2007, 15.20
ikona avdioPosnetek pogovora s predsednikom dr. Janezom Drnovškom za Radio Antena (0,8 MB, 1 min.)Novinar: Knjiga Neprijetna resnica je v tem tednu izšla tudi v slovenščini, predgovor pa je zapisal slovenski predsednik Janez Drnovšek, ki ga je danes obiskala ekipa Radia Antena. In takole je gospod predsednik odgovoril na naše vprašanje, ali je avtorja knjige Ala Gora tudi osebno že srečal.

dr. Janez Drnovšek: Nekajkrat sem se srečal z njim; takrat, ko je bil še podpredsednik ZDA. Name je že takrat napravil zelo dober vtis. Kot ena manjša zanimivost, ko sem se z njim srečal, takrat sem bil še predsednik vlade, je na srečanju naenkrat vstal in slekel suknjič. Ko smo ga malo debelo pogledali, je pokazal Mura. To se pravi, da je nosil slovenski suknjič Mure. To je bila takšna majhna simpatična gesta, ampak tudi nekaj pove. Se bom pa z njim srečal julija na večji konferenci na Švedskem ravno na to temo, o kateri govorimo.