grb Urad predsednika Republike Slovenije > Tiskovno središče

Skavti in taborniki so predsedniku izročili betlehemsko luč miru

Ljubljana, 12/22/2003  |  sporočilo za javnost

Klikni za povečavo Predsednik republike dr. Janez Drnovšek je dopoldne iz rok predstavnikov slovenskih skavtov in tabornikov sprejel Luč miru iz Betlehema. Ob predaji luči so predstavniki skavtov, med katerimi je bil tudi predstavnik Zveze skavtov iz Trsta, prebrali poslanico z naslovom "Ustvari družino!". Poslanica poziva k spodbujanju občutka pripadnosti družini in prijazni družbi. "Človek brez človeka ne more, kajti samota ni nikogaršnji poklic. Poklicani smo, da kljub različnosti išemo sočloveka ter se kljub poplavi besed in sporočilu skušamo zares pogovarjati," je še zapisano v poslanici.

Klikni za povečavo Predsednik dr. Drnovšek se je zahvalil za lepo sporočilo in dodal, da moramo ljudje ves čas težiti k spodbujanju spoštovanja in pristnosti med ljudmi. Sogovorniki so se strinjali, da je zavzemanje za spoštljive medsebojne odnose naloga, ki ni nikoli končana. Predstavniki skavtov so predsedniku tudi pohvalili vsebino pogovorov o prihodnosti, ki je potekalo na temo vrednot, saj se skavti prav o tej tematiki med seboj veliko pogovarjajo in se jim zdi izvedba na takšnem nivoju, še posebno dragocena, so še dodali. Predsednik se je s skavti in taborniki pogovarjal tudi o pomenu prostovoljstva, ki mora izhajati iz notranje motivacije in lahko izjemno prispeva k izboljšanju samopodobe mladostnika in odraslega, in spodbujanju boljših odnosov med ljudmi.

Ob koncu se je slovenski predsednik dr. Drnovšek zahvalil za Luč miru in zbranim tabornikom in skavtom zaželel čimlepše božične in novoletne praznike.